Колкото по-бързо забравим за Промяната толкова по-добре. Дори не сме

...
Колкото по-бързо забравим за Промяната толкова по-добре. Дори не сме
Коментари Харесай

Делян Добрев: Не сме сигурни, че Петков е бил премиер, щом баща му ходи в Турция да договаря газ

„ Колкото по-бързо забравим за „ Промяната ” толкоз по-добре. Дори не сме сигурни, че Кирил Петков е бил министър председател, щом татко му ходил в Турция да договаря газ ”. Това разяснява Делян Добрев пред бТВ във връзка думите на някогашния заместник-министър енергетиката Пламен Данаилов, че бащата на някогашния министър председател е бил зает с търсене на снабдители на синьо гориво.

„ В Турция са ходили баща Петко и Весела Чернева, не премиера, а татко му. Като детска градина, тази страната не знаехме кой я управляваше – баща Петко, Асен, Лена, наподобява не е бил Кирил Петков ”, добави някогашния народен представител. Делян Добрев разясни, че не подлага на подозрение думите на Пламен Данаилов, който е бил част от тогавашния кабинет „ Знаел е самолетът, с кого и по кое време пътува бащата на Кирил Петков. Ще се намерят доказателства, че това е било по този начин. Живели сме в детска градина – по тази причина сме плащали такива цени за горива и инфлацията е била 20 % ”, разясни Добрев.

„ Оскъпяването е въз основата, че си пишат едни имейли и на листче какъв брой ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лева сме купували на 130 лева газ ”. Така Добрев разяснява тематиката, за повдигнатите от прокуратурата обвинявания на някогашния енергиен министър Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на някогашния началник на „ Булгаргаз ” Людмил Йоцов. По думите на Добрев породените вреди на страната са доста повече от 88 милиона лв..

Обвиненията идват след инспекция на ДАНС по сигнал на ГЕРБ от лятото на предходната година

Той сподели карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.

 „ На финалната права сме на изследването на българската територия. Това е контракт, който подписахме през първия кабинет на Борисов през 2012 година Находищата на газ в Турция е едвам на 5 км от общата ни граница, което значи, че това находище е общо – и в българската, и в турската територия. Международната процедура е, че даже те да добият целия газ по това находище, тази част, която ни се поставя, съразмерно би трябвало да ни я дадат. Но защото не са правени сондажи от българска страна е съвсем несъмнено, че няма да потвърдим сходни количества газ “, изясни Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР