Колкото пъти говорим с управляващите туризма, те до такава степен

...
Колкото пъти говорим с управляващите туризма, те до такава степен
Коментари Харесай

Румен Драганов: В туризма концесионерите са по-силни от премиера

" Колкото пъти приказваме с ръководещите туризма, те дотам са предали ползите на българския туризъм, че сега даже не могат да водят договаряния с техните наематели -. Те се явяват по-силни и от министър, и от министър-председател ".  Това съобщи в студиото на " Денят стартира " на Българска национална телевизия от Института за разбори и оценки в туризма. 
Кметове и основни архитекти не престават да издават позволения за градежи, сигнализира и против  той. Драганов предизвести за корупция в общините и негативното въздействие на презастрояването върху туризма. Инвестиралите в туризма страдат от това, че кметовете им непрестанно позволяват нови и нови строителства и пада междинната претовареност и междинната цена на тези, които към този момент са създали инвестиции в туризма, с изключение на, че се нанасят вреди на природата, разясни специалистът.
 Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец, сигнализират и за проблематичен ремонт в Балкана Екозащитници на митинг против застрояването в Синеморец, сигнализират и за проблематичен ремонт в Балкана
Природозащитници излизат на митинг против застрояването в Синеморец, излиза наяве от самодейност в обществените мрежи. Очаква се да се вклю...
" Някакви хора с някакви куфари пари се размотават из страната и като заловен някакво кметче и пуф - стартират да строят някакви неща тук и там и в този момент виждаме по какъв начин прокуратурата стартира да ги лови един по един ", посочи Драганов.
" Все още виждаме хотели, издигнати, невидени от основния прокурор, невидени от министър-председателя, за които някои настояват, че били законни ", уточни той и заключи: " Изводът е - да си вземем страната, изводът е, че би трябвало да станем страна ".
Драганов е оптимист за туристическия септември, който съгласно него ще е доста натоварен в цялата страна. 44 000 кревати има в планината и заетостта там е доста висока; на всички места са интензивни пътуванията; автомагистралите станаха тесни, уточни той.
Проблем, който изпъкна през летния сезон, е този с местата за паркиране. Това ще е проблем и през зимния туристически сезон. Навсякъде в туристическите комплекси страдаме от липса на паркоместа и диспечирането на свободните места, сподели специалистът. 
 Четири красиви места, които да посетим в България през септември Четири красиви места, които да посетим в България през септември
Есента чука на вратата и септември към този момент е първоначално си, само че към момента имаме доста слънчеви дни, които да ни дадат опция да се наслад...
По думите му, " устоя фамилният бизнес - къщи за посетители, дребни фамилни хотели, а пострадаха тези, които са възнамерявали нискобюджетен туризъм от чужбина с служащи от Украйна и Молдова ".
" Ние сме имали свърхтуризъм през последните години на база на това, че докарваме доста нискобюджетни туристи от компании, записали своите сметки в офшорни компании ", уточни Драганов. 
Той предложи да бъдат планувани средства за ваучери за здравна предварителна защита или ваучери за отмора по 720 лв. на човек, които да се дистрибутират от компаниите както ваучерите за храна. 
" Хората са доста удовлетворени от това, че цените в действителност са по-ниски, само че не престават да вършат съпоставяне с Гърция, означи Драганов и посочи конкурентността на Гърция. Там не се заплаща за чадъри, означи Драганов и допусна, че у нас това не може да се случи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР