Колкото и разнообразно да се стреми да се храни човек,

...
Колкото и разнообразно да се стреми да се храни човек,
Коментари Харесай

Кое е най-подходящото време за прием на витамини

Колкото и разнообразно да се стреми да се храни човек, постоянно се оказва, че не съумява да си набави всички нужни витамини и хранителни субстанции. В такива случаи на помощ на организма ни идват витамините под формата на таблетки.
 Признаците, които подсказват недостиг на ниацин
Признаците, които подсказват недостиг на ниацин

Колко значим е витамин В3 за тялото ни

Въпреки че те не са медикаменти, а действително хранителна добавка, въпреки всичко е добре да съобразяваме кога на деня и по какъв начин ги одобряваме, защото това въздейства на ефикасността им.

Според здравните специалисти най-подходящото време да изпием витамините си зависи от типа им. А главно те се разделят на два - водоразтворими и мастноразтворими.

Водоразтворимите включват витамините от група B, C, биотин. Те могат да се взимат когато и да е на деня, със или без храна. По-специално витамините от група В обаче е целесъобразно да пием заран, защото оказват помощ на организма ни за производството на сила.

От друга страна, ако одобряваме магнезий, с цел да подобрим съня си, е добре да вършим противоположното - да го взимаме вечер.

Мастноразтворимите витамини включват витамините А, D, Е и К. Най-добре е те да бъдат одобрявани с храна, съдържаща мазнини, с цел да се усвоят по-добре. При тях не е от голяма важност толкоз дали ги пием заран или вечер.

Друга известна група витамини са мултивитамините, които нормално съдържат както мастноразтворими, по този начин и водоразтворими витамини. При тях важи съветът за банкет на мастноразтворимите витамини, т.е. да ги одобряваме по време на хранене.

Колкото до това дали е целесъобразно да взимаме витамините си на празен или утолен корем, здравните специалисти нямат съответно предписание. Опитът име е посочил, че всеки човек реагира по самостоятелен метод и е най-добре да следи организма си.
 Витамин D и можем ли да го получим от слънцето, когато сме на закрито
Можем ли да получим витамин D от слънцето, когато сме на закрито

За какво да внимаваме

Добавките с желязо обаче е по-добре да пием преди хранене, с цел да бъдат оптимално добре усвоени. А ако одобряваме и калций, би трябвало да следим да го вземаме в друго време от желязото, с цел да сме сигурни, че тялото ни ще извлече най-много изгодите от тях, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР