Колкото и отчаяно да търсите работа, има няколко типа компании,

...
Колкото и отчаяно да търсите работа, има няколко типа компании,
Коментари Харесай

Когато търсите работа - 5 типа компании, които трябва да отбягвате

Колкото и обезверено да търсите работа, има няколко вида компании, за които не си заслужава да работите. Дори и заплащането да е положително и предлаганата позиция да наподобява като същинска фантазия, приемането на работа в неприятна компания може да се трансформира в голяма пречка за вашата кариера и даже да заплаши бъдещите ви триумф. От Glassdoor дават образец за 5 вида компании, от които би трябвало да стоите надалеч:

Фирмата, в която чиновниците не се задържат дълго

Червен байрак: Постоянно се търсят претенденти за основни позиции в компанията.

Колко неприятна е обстановката: Една сполучлива компания не може да си разреши да търси нови управителни фрагменти и топ експерти на всеки шест месеца. Ако разглеждате оферта на сходна компания, то може да сте сигурни, че тя е попаднала в цикъла „ назначи-уволни “. Това може да е знак за няколко неща. На първо място, водачеството на компанията може да е несигурно и да не открива претендентите с мечтаните качества. Второ, компанията може да има неприятна фирмена просвета, която прави невероятно задържането на положителни експерти в дълготраен проект.

Какво може да извършите: Компаниите, които непрекъснато търсят нови чиновници, не са способни да извършват нещата, които дават обещание. Не си губете времето с тях.

Компанията с токсична фирмена просвета

Червен байрак: Лоши мнения от чиновниците, липса на фокус върху потребностите на работещите, избягване на значими въпроси от интервюиращите за работа.

Колко е неприятна е обстановката: Лошата фирмена просвета може да не наподобява като неразгадаем проблем, само че би трябвало да започнете да го приемате тъкмо като подобен. Съвсем неотдавна следих няколко образеца, в които токсичната фирмена просвета на редица компании се отрази отрицателно на имиджа им пред необятната аудитория. Дори и неприятната фирмена просвета на компанията да не е станала обществено притежание, тя може да има гибелен резултат върху вашата кариера. На всички е ясно, че положителната фирмена просвета води до растеж на продуктивността и удовлетворението от работата. Както можете да се досетите, неприятната работно просвета има противоположния резултат.

Какво може да извършите: Когато сте на изявление за работа и представителят на компанията отбягва вашите въпроси за фирмената просвета, това е знак, че би трябвало да потърсите друго място. Също по този начин, не приемайте предложения от компании, съгласно които „ хубавичко работа “ е 15-часов работен, смесен с дълги имейли през уикенда.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР