Колкото и да се търси някакъв пробив и разлом в

...
Колкото и да се търси някакъв пробив и разлом в
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Не сме имали един спокоен ден, откакто сме влезли в управление

Колкото и да се търси някакъв пробив и разлом в нашата група и в последователността на нашата политика - такава няма. Има естествени връзки сред сътрудници, които включват разнообразни отзиви и това прави групата още по-силна. Иначе сме още при започване на ръководството и не сме имали един спокоен ден откогато сме влезнали в ръководство - избор на ръководител, комисиите, следва и бюджета - това разяснява в предаването  " Денят стартира "  на БНТ кметът на София Васил Терзиев.

" Спаси София " няма да бъде съпротива в обединението, изясни кметът, само че призна, че избирането на ръководител на Общинския съвет въпреки всичко е дало опция работата да стартира, въпреки политическото опълчване да се е изострило:  " Никой не се изживява като съпротива - нито в обединението, нито в ръководството. Ние неведнъж сме заявявали, че макар всички компликации, ще намерим решения, които са в полза на софиянци. В последна сметка за това ни е гласувано доверие, само че сме длъжни да даваме подтекст за какво някои неща ще бъдат много по-трудни, в сравнение с би ни се желало и за какво зад лозунгите какъв брой доста обичат София и вършат за София, някои от политическите партии няма никаква същина в дейностите им ".

Според Васил Терзиев, в този момент най-малко има работещ Общински съвет и може да продължи политическото опълчване, само че това сигурно няма да направи работата по-лесна:  " Пак се изостриха връзките сред другите партии, отново се видя какъв брой огромни са разликите, които имаме във вижданията за ръководството на този град и метода на ръководство. То се вижда в самия развой - от самото начало по какъв начин ние подходихме отворено, транспарантно. Да се съгласим върху основните точки, върху които имаме 80% припокриване и да кажем - по другите ще имаме разлики, само че за тези ще се съгласим. Дайте да измислим какъв да бъде правилото на систематизиране на комисиите - симетричен, без да се поставят имена и без да споделя тази комисия на кой е, само че да има някаква логичност ".

По думите му, от всички " значими " комисии, тези които имат 23-ма представители в Общинския съвет, което е повече от втората и третата партия взети дружно, нямат нито една.  " Говорим по какъв начин ще променим управническия модел на столицата, в това време това идва от Българска социалистическа партия и в това време поддържат тези комисии, които имат най-вече отношение към икономическия живот и ръководството на финансите - представителите на ГЕРБ ", разясни Терзиев. 

Независимо каква политическа партия представляваме, нашият топ приоритет би трябвало да бъдат жителите на София и града. Това, за което се боря е да има дейно и транспарантно ръководство и да не се пилеят ресурсите на този град, добави столичният кмет.

Осигурени са 37 милиона лв., които са нужни за 15-процентно нарастване, за което сме се разбрали със синдикатите в градския превоз, сподели още столичният кмет. Една част от средствата са от плануваното нарастване на билети и карти, друга част идва от страната – средствата, които тя компенсира за някои карти за деца и пенсионери, изясни той. Друга част идва от икономиите, които ще се осъществят в " Метрополитен ", свързани с защита. 

" Това, което сме се разбрали със синдикатите, е да си приказваме по тази тематика. Това, което им споделих, е, че път към 30% нарастване няма, в случай че Министерството на финансите може да се включи, няма проблеми, само че път общината да дотира независимо тези 30% няма ", добави Терзиев. 

В кварталите има планове за създаване на паркинги – към 22 са, във всички квартали има най-малко по един, сподели още кметът на София. Някои се строят, други са в развой на планиране, уточни той.

" Това е доста огромен проблем, имаме над милион коли. Доскоро не беше наложително да има по едно паркомясто на апартамент, когато се строи нова постройка. Борбата с калните точки и регулирането на придвижването в кварталите следва и се работи интензивно от районните администрации ", изясни още Васил Терзиев. 

Той уточни, че нищо в града не е спряло, доста неща са по-добре – бързо се движат преписки, по-бързо се дава отговор на редица сигнали. 


Инфо: Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР