Колкото и да се пъчат и да говорят колко голяма

...
Колкото и да се пъчат и да говорят колко голяма
Коментари Харесай

Иван Костов: Има вероятност всички политици да се изпокрият и никой да не смее да управлява

„ Колкото и да се пъчат и да приказват какъв брой огромна експертиза имат ГЕРБ, имайки поради боязливостта на техния водач - той си дава ясна сметка, че не може да се оправят с тази обстановка, в която се намира страната - доста бързо ще изгубят тази преднина и ще се окажат не в кондиция да завоюват локалните избори. Тогава би паднало държавното управление им, в случай че го създадат “, счита той.

 

Въпреки това Иван Костов посочи, че има ясна опция за ръководство - тези, които смъкнаха държавното управление на Кирил Петков, да поемат в този момент ръководството на страната:

 

„ Тази опция беше казана от Кирил Петков. ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са желали да ръководят, щом са свалили другите, в този момент да вземат и да създадат ръководство.... Движение за права и свободи е доста подправена демократична партия, не споделят никаква демократична полезност. За ГЕРБ не е ясно на каква позиция е, откакто направи този газопровод, с цел да обслужи Путин. Те са партии на статуквото, а партиите на статуквото са били постоянно компромисни във връзка с Путин, даже са се опитвали да сътрудничат с него.... Вождът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов единствен се нарежда ясно по всички въпроси, заемайки политически позиции, което не чухме от другите. Корнелия Нинова изобщо не може да си разреши да заеме позиция, да не приказваме за Има Такъв Народ, които може би и не знаят, че би трябвало да заемат позиция “.

 

„ Нямам ясна визия за позиционирането на политическите партии във връзка с основни проблеми на страната. Най-важните и най-лесни за дефиниция са тези, свързани с войната, която Путин води против Украйна, и за неналичието на господство на законите в България. Не ми е ясно коя партия къде застава по въпроса дали да бъде свален и подложен под търсене на наказателна отговорност Иван Гешев, или да се изтеглят ли всички съветски войски от всички украински територии, с цел да спре войната “, разяснява още той.

 

Според него е естествено по време на дебатите преди изборите партиите да укриват по какъв начин се нареждат по тези въпроси, тъй като могат да изгубят гласоподаватели, само че не е ясно за какво гласоподавателите и публицистите не си слагат за задача да накарат партийните водачи да дефинират ясно политиката си:

 

„ Боят се, тъй като не си познават гласоподавателите, не ги знаят какво мислят. Защото са отчуждени, трансформирали са се в един надалеч от хората хайлайф, който не е измежду тях “.

 

„ Така и не разбрах какво завоюва „ Демократична България “ от присъединяване си в предходното държавно управление “, разяснява още Костов.

 

Според него Демократична България ще бъде изцяло унищожена от възможна коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

По думите му „ Продължаваме Промяната “ дължи отговор за какво се стигна до този резултат на изборите.

 

„ Най-острият проблем на страната е, че мафията се консолидира и сътвори лична йерархична пирамида, в която издигна на върха свои представители и по този начин престана към този момент да бъде мафия. Мафиотската пирамида наложи на всички своите правила. От това пристигнаха доста от процесите на разпад в обществото “, акцентира някогашният министър председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР