Колкото и да се навличате, все ви е студено. Дори

...
Колкото и да се навличате, все ви е студено. Дори
Коментари Харесай

Зимата се завръща с пълна сила, ето няколко хитрини, за да не ни е студено

Колкото и да се навличате, все ви е студено. Дори и да увеличавате парното, имате възприятието, че ви тресе. Заложете на няколко елементарни хитрини.

1. Яжте месо

Смята се, че в случай че наблегнете на месните артикули през студените месеци, няма непрестанно да треперите. Причината е, че протеините се разграждат по-бавно и по този начин в организма се отделя повече сила и надлежно се повишава телесната температура. Ако сте вегетарианци или по здравословни аргументи не ядете месо, наблегнете на бадеми, кашу, фасул, леща, овесени ядки.

2. Използвайте хидратиращ лосион

Чувствителната кожа елементарно се раздразва от студа. Освен с неприятно възприятие реакцията е обвързвана и с прилив на кръв към външния пласт на кожата и надлежно със загуба на топлота в тялото. В последна сметка ви става още по-студено. Затова експерти предлагат да употребявате хидратиращ лосион. Това освен ще благоприятства положението на кожата, само че и ще помогне да намалее възприятието за мраз. Нанасяйте го на ръцете, краката, лицето, даже - в случай че се постанова, на ушите, написа Mila.bg

3. Бани с розмарин

Краката ви постоянно са студени, дори когато на открито температурите не са под нулата. Най- евентуално става дума за нарушаване в кръвообращението. Преборете се с ледените ходила, като вечер си вършиме бани с розмарин. 200 г свеж розмарин се запарват за 10 минути. Когато отварата се охлади задоволително, потопете ходилата в нея за петнайсетина минути. Може да добавите и няколко капки етерично масло. Горещите бани на краката обаче не са подобаващи за дребни деца, за бременни дами или за хора с разширени вени.

4. Движете се

Често със захлаждането ограничаваме разходките и спорта на открито. А в действителност най- положителният метод да се стоплите е да се подтиква кръвообращението. Затова се движете колкото се може повече. Дори температурите на открито да не са подобаващи, не се отхвърляйте от къса разходка. А в случай че работите на бюро, на всеки 2-3 часа ставайте да се разтъпчете в коридора. Създайте си табиет заран,като ставате и постоянно ви е най-студено, бързо да извършите няколко лесни извършения – клякания или подскоци, едвам се затоплите.

5. Заложете на алено

Според психолози от време на време визията за студа е на подсъзнателно равнище. Затова те предлагат през студените месеци да помислите освен с какъв брой дебели облекла се обличате, само че и в какви цветове са. Червеното е идеалния цвят, тъй като основава образна визия за топлота. Използвайте го и в интериора – червени възглавнички на дивана, червени одеяла, всичко това ще ви сътвори повече уют.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР