Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново

...
Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни що-годе. Отново
Коментари Харесай

Борисов: Нормалността се завръща

Колкото и да са предварителни резултатите, са ясни от малко малко. Отново големият брой гласоподавателите ни дадоха своето доверие - това съобщи премиерът Борисов и водач на ръководещата партия ГЕРб в първи коментар за втория тур на локалните избори. Тези избори върнаха нормалността в изборния развой, е неговата систематизирана оценка. „ Не е обикновено една партия да завоюва регионалните градове. С шарените общински препоръки ще има опция да споделим отговорността. Там, където губим /б.р. има поради кметските места: Благоевград, Русе, партията е първа политическа мощ, групите в общинските препоръки са най-големи, тъй че може да си поделим отговорността “, уточни министър председателят.

" Загубихме тъкмо в тези градове, където структурите са се трансформирали в дерибеи ", съобщи Борисов и даде още веднъж образците с Благоевград и Русе. " Не може Камбитов да играе ръченица с пари на челото и да печели ", акцентира той. Избирателите в Сандански ни дадоха своя урок. За Благоевград ме е гняв, там няма нещо, което не е направено. Нашият претендент водеше на първите избори, за една седмица разликата е 15%. Извиках ги преди изборите - и Икономов на Банско /б.р.досегашният кмет на града, изгубил изборите на първи тур/, и на Благоевград, и на Сандански и им споделих - " ще загубите! " Обаче те, " Не, ще спечелим! ". Дадохме им втори късмет и резултатите демонстрираха, че съм бил прав. Аз ги чаках тези резултати. Ще си създадем нужните разбори.  В Русе даже си сменихме претендента, тъй като се оказа, че този, който искахме да издигнем, не му доближават няколко дни уседналост. Ако го бяхме оставили, щеше да завоюва. ", показа Борисов. Според него обаче, даже и загубите са потребни за партията, тъй като " по този начин ще се прочистим! " Вътрешнопартийно, в ГЕРБ ще се инициира един и същи човек да не се кандидатира повече от 3 пъти за кмет, разгласи той

" Благодаря и на Господ, и на българския народ, че още веднъж ни даде доверие ", добави министър председателят. 

„ Хубаво е политолози и социолозите, които каните в студиата, изпод да написа „ в никакъв случай непозналите резултат “: Кольо Колев, Андрей Райчев. ", сподели още министър председателят и отсече " Поредна победа е това. Пожелавам на останалите партии като нас 15 пъти подред да бият. "

Той акцентира още, че е съперник на по този начин наречените „ самостоятелни претенденти “.  Аз съм живял в София, когато управляваше Софиянски, помня ръководството на червено-синята мъгла, знаете какъв беше градът тогава. Аз съм съперник на по този начин наречените самостоятелни претенденти. Кой носи отговорността за тях след това? “, запита министър-председателят и даде образец с издигането на кандидатурата на Десислава Иванчева. „ Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца сподели, че не дава отговор за нея. За всички наши неверни дейности получаваме плесници и уроци. Иначе от идващите избори да има единствено самостоятелни претенденти и партиите да се промъкваме към тях и да споделяме – той е нас, тъй като печели. Кметствата се ръководят от общинските препоръки – там приемането на значимите решения става с болшинство. Така работи страната. Всичко друго води до безредица и безнаказаност “, добави още министър председателят.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР