Колко време отнема на един неправилно изхвърлен цигарен фас да

...
Колко време отнема на един неправилно изхвърлен цигарен фас да
Коментари Харесай

Пътуващата изложба на #ПромениКартинката пристига в Добрич, Стара Загора и Велико Търново - Общество

Колко време лишава на един погрешно изхвърлен цигарен фас да се разгради? Колко цигарени фасове се изхвърлят погрешно? Какво можем да създадем, с цел да противостоим на казуса? На тези и още въпроси дава отговор осведомителната акция #ПромениКартинката с новата си вълнуваща самодейност – пътуваща галерия. Преди броени дни изложбата „ дойде “ в Добрич, ситуирана пред Концертна зала в града .

Пътуващата галерия ще продължи да притегля вниманието на обществеността със идващите си две спирки - емблематични местоположения в градовете Стара Загора и Велико Търново. Разкривайки обстоятелствата към световния проблем, акцията цели да допре еко-съзнанието на хората, с цел да промени потребителските привички, а оттова и очевидно да понижи замърсяването с погрешно изхвърлени фасове в околната среда.



Провокирани от доброволци на #ПромениКартинката проведоха следващите акции за разчистване. Първата се състоя на обичани местоположения покрай София – Копитото и Дендрариума в Природен парк „ Витоша “, където 35 доброволци събраха над 135 кг фасове и други боклуци. Втората доброволческа акция се организира точно в Добрич, където доброволците на осведомителната акция сплотиха сили с локалната организация „ Ние можем “ и се включиха в най-мащабното разчистване на града.

Поддръжниците на #ПромениКартинката събраха над 450 кг боклуци, а уредниците от „ Ние можем “ споделиха, че самодейността е била повече от сполучлива и Добрич е по-чист. Вдъхновени от концепцията да живеят в по-чист град доброволците събраха общо над 2000 чувала боклуци от основни местоположения в града, което уредниците от „ Ние можем “ пресмятат на към 14 тона събрани боклуци.

“Доброволческите почиствания на #ПромениКартинката потвърдиха изследванията, които демонстрират, че цигарените фасове са един от най-често срещаните замърсители на околната среда. Важно е всеки консуматор да знае, че цигарените фасове са направени от целулозен ацетат, което е тип биопластмаса, направена от дървесна маса. Фасовете не се разграждат след първия дъжд, а процесът може да отнеме до 15 години според от външните условия. ”, споделя Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България. “Затова с нашата акция #ПромениКартинката целим да променим настройките и отношението на хората към този проблем, с цел да се оправим с него. Надяваме се всички акции и послания на #ПромениКартинката да бъдат припознати от от ден на ден хора и да успеем да реализираме действителна смяна. ”, добавя тя.

С всяка своя самодейност осведомителната акция #ПромениКаритинката се отличава с изобретателен метод, който предизвика публичното внимание. Посланици на акцията са известни персони, които се отличават със своята мощна гражданска позиция – Ива Екимова, Ники Кънчев, Гери Турийска, момчетата от група Остава, Анна Цолова. Използвайки изкуството като инструмент за въздействаща връзка, #ПромениКартинката сплоти сили и с НАТФИЗ за план, в който 7 екипа от студенти 2-и курс сътвориха видеа, пречупвайки през изобретателния си взор световния проблем, който визира всеки от нас. Артистичният метод откри своето отражение и в серията от интензивности под надпис #ПромениКартинката в твоя арт квартал.



#ПромениКартинката , осведомителна акция на Филип Морис България, започва през лятото на 2021 година Тогава, на 40 плажа по българското Черноморие, бяха сложени въздействащи визии, а през есента бяха проведени доброволчески акции по разчистване в Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе. През миналата година акцията провежда едномесечна галерия с осведомителни пана в Градската градина в Пловдив, а незабавно по-късно изложбата се придвижи и в София в градинката на НДК. През пролетта на тази година атрактивните и актуализирани визии привлякоха вниманието и на минувачите пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Това лято #ПромениКартинката акустира с галерия в сърцето на Варна в арт квартала „ Таляна “ – пред „ Дом на архитекта “, както и с повече от 130 осведомителни пана по разнообразни черноморски плажове. Търсейки съидейници, #ПромениКартинката се вписа като натурален сътрудник и на новия формат „ АртБудилник “ – културен фестивал, който обикаля дребни и огромни градове на страната, зажаднели за културни събития и прояви.



Научете повече за самодейността и последващи интензивности в нея на и

Материалът е оповестен с поддръжката на Филип Морис България

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР