Колко време от живота си ще прекарат хората в Европа,

...
Колко време от живота си ще прекарат хората в Европа,
Коментари Харесай

Oт 29 дo 47 гoдини: Πo ĸoлĸo гoдини щe paбoтят xopaтa в Eвpoпa?

Колко време от живота си ще прекарат хората в Европа, интензивно заети на пазара на труда? Отговор на този въпрос се пробват да дадат от Евростат в нова любопитна статистика.

За задачата от европейската работа вършат калкулации за човек, който през 2017 година е на 15-годишна възраст. Според тях приблизително хората от страните членки ще се трудят 36 години или с 3 години повече, в сравнение с преди близо две десетилетия.

В обособените страни обаче този интервал варира в необятни граници. Така минимум биха работили италианците - приблизително 31,5 години от живота си. От друга страна най-дълъг професионален живот ще имат шведите - приблизително 41,7 години.

България и Румъния са в долната граница с към приблизително 33 години, до момента в който за Германия и Дания изчисленията демонстрират над 38 години.

Извън Европейския съюз най-кратко време на пазара на труда би трябвало да прекарат турците - едвам 29 години. За швейцарците и норвежците обаче този интервал е много по-дълъг - приблизително към 42,5 и 39,2 години. Първенец обаче е Исландия с цели 47 години./ money.bg

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР