Колко време е необходимо лабораториите да впишат положителните проби за

...
Колко време е необходимо лабораториите да впишат положителните проби за
Коментари Харесай

В РЗИ изнемогват, бавят с дни обажданията за положителен PCR

Колко време е належащо лабораториите да впишат позитивните проби за COVID-19 и да уведомят Регионалната здравна ревизия? Отговора на този въпрос търсят десетки пловдивчани, изпаднали в обстановка да станат „ невидими “ за дни.

Ситуацията „ позитивен съм „ де факто “, само че не и „ де юре “ се оказа постоянно срещано събитие в Пловдив.

В редакцията на „ Марица “ постъпи сигнал от гражданин на града, който е с позитивен PCR тест, само че не е вкаран в системата като подобен. Положителната проба е от четвъртък, а до понеделник на обяд той не бил получил позвъняване от РЗИ и към момента публично не е болен. Заради заразяването си той изискал да съобщи гласоподаване в преносима Коронавирус изборна кутия, само че блъснал на камък. От РИК отхвърлят, защото пловдивчанинът не се води притежател на ковид, а с цел да му пратят урна до вратата, той би трябвало да потвърди с документ, че е инфектиран и че е под карантина. Той се надява да бъде вкаран в системата допустимо най-скоро, другояче няма да може да упражни своя избор. Вероятно в същата обстановка са и доста други пловдивчани, изгубени в превода и връзката сред лабораториите и РЗИ.

„ Марица “ потърси коментар от здравната ревизия по проблема. Оттам обявиха, че има обстановки със закъснение от страна на лабораториите. Понякога те вкарват резултатите късно вечерта и по този начин човек излиза като болен на идващия ден. Случва се пък, в случай че става въпрос за почивните дни, позитивен тест в петък да излезе публично в системата в понеделник.

„ Когато едно лице излезе позитивно и влезе под карантина, без значение дали здравните инспектори са получили резултатите, или не, полицията следи този развой и незабавно стартира да ревизира. В съответният случай индивидът може да си вземе документ с резултата от лабораторията, откъдето са му споделили, че е позитивен, и да го показа, където му е изтънчен, с цел да може да гласоподава с преносима Коронавирус секция ", разясниха от здравната ревизия. От РЗИ припомнят, че едвам смогват с работата, а хората им са на ръба. В София здравната ревизия даже стартира да набира доброволци, които да работят на телефон и да оповестяват на столичани за позитивни проби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР