Колко висока е цената на корупцията? За съжаление, този инцидент (с

...
Колко висока е цената на корупцията?
За съжаление, този инцидент (с
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Идеята на Слави за референдум е вик на безсилие, ИТН виждат, че няма да успеят за парламента

Колко висока е цената на корупцията?

" За страдание, този случай (с автобуса-убиец в Бургас - бел. ред.) е злокобна илюстрация на безсилието на страната към този момент доста години да се оправи с каналджийството, корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи и разхищението на държавни средства. Изграждането на защитното оборудване на границата се трансформира в един от най-скъпите инфраструктурни планове изобщо в историята на страната ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в " Денят ON AIR ".

Той посочи, че за решаването на този въпрос страната би трябвало да активизира всичките си старания - няма да стане без помощта на армията. Гостът означи, че в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия е включено цялостното очистване на каналджийските канали посредством основаване на локални екипи от Министерство на вътрешните работи и ДАНС в партньорство със специфичните служби на Европейски Съюз.

" Не би трябвало да се позволява да стане подобен случай, с цел да може страната да се задейства и да покаже, че има воля да се оправи с този проблем. Няма да стане без разрушение на схемите и без бъркане в раната. Дано този път да има в действителност осъдени. 15-годишното момче би трябвало да понесе извънредно тежко наказване ", сподели Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Според него броя на хората, които незаконно минават границата, са доста повече от хиляда души, и сега има засилен мигрантски трафик. Той счита, че страната има нужните лостови механизми. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия уточни, че би трябвало да се отделят още средства за битка с миграционния трафик.

" Ние ще водим положителна акция със мощни послания. Основен акцент в нашата акция ще бъдат достиженията, които постигнахме за тези 6 месеца, и това, което не успяхме да свършим, само че сме заложили в нашата стратегия с вяра то да бъде продължено. Не бихме си партнирали с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ясно е, че България още дълги години ще бъде ръководена от съдружни държавни управления. Труден ще бъде форматът на ръководство ", сподели още Зафиров.

Гостът разяснява и предлагането на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов за референдум за президентска република. По думите му това е зов на изтощение, виждайки, че няма да съумеят да влязат в Народното събрание. Той добави, че държанието на Има Такъв Народ през последните 3 Народното събрание е следвало логиката на рушенето и от партията търсят президентска защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР