Колко вероятно е връщането на Русия към златния стандарт“, тоест

...
Колко вероятно е връщането на Русия към златния стандарт“, тоест
Коментари Харесай

„Златният стандарт“ не е за Русия? Защо обвързването на рублата към златото може да бъде проблем

Колко евентуално е връщането на Русия към „ златния стандарт “, т.е. обвързването на рублата към златото? Дискусиите по тази тематика са много дейни. Въпреки това съществува огромен песимизъм, че подобен вид е вероятен в актуалните условия. И ето за какво.

Алексей Вязовски, вицепрезидент на Golden Mint House, счита, че през днешния ден съветската рубла не е изцяло обезпечена със златни запаси.

„ Ако вземем по този начин наречения паричен елемент М3 (дългове на Централната банка + задължения на кредитни организации + задължения на държавното управление под формата на заеми за скъпи книжа) и разделим на 2300 тона злато под формата на слитъци, които са в трезора на Банката на Русия, се оказва, че един грам 999-та проба, би трябвало да коства към 28 хиляди рубли... Ала, както знаете, до 30 юни Централната банка купува златото на закрепена цена от пет хиляди рубли за грам “, означи специалистът.

Ето за какво, в случай че въведете опцията за безвъзмездна замяна на рубли за злато (по същият този „ златен стандарт “), тогава запасите от злато в запасите на Централната банка би трябвало да бъдат четири до пет пъти по-големи, отбелязва „ Московски комсомолец “.

Има още един колорит: по мнението на Вязовски, в този момент форматът за предпазване на злато е в 12 килограмови кюлчета. Но, с цел да се решат проблемите на потребителите, са нужни доста по-леки блокове. Освен това са нужни капиталови монети, които в Русия се секат от четири до пет тона годишно, а „ златният стандарт “ изисква няколкостотин тона или още по-добре – няколко хиляди.

Следователно, с цел да се приложи концепцията за " златен стандарт " ще е нужна доста работа. Но както акцентира Алексей Вязовски, в случай че на всички места се вкара търговията със първични материали (енергия, метали, зърно) за рубли, тогава нуждата от „ златен стандарт “ ще изчезне изцяло.

Първият вицепрезидент на „ Oпоры России “ Павел Сигал също е песимистичен по отношение на концепцията за " златен стандарт ".

По негово мнение, допустима е частична връзка със артикули за някои транзакции, само че надали може да се приказва за цялостно връщане към предходната финансова система.

На процедура привързаността към златото оказва помощ при оправянето с инфлационните процеси, означи Павел Сигал в коментар пред организация Прайм.

" От друга страна, с изключение на отбраната против инфлация, " златният стандарт " отваря пътя за бързи девалвации и ревалвации на валутите. Именно това принуди международната общественост да промени напълно системата към средата на предишния век. Това се дължи на процесите на обособяване на валутите от курса на златото и паричните единици за сигурност “, означи специалистът.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР