Колко труд стои зад отличното представяне на матурите след 7.

...
Колко труд стои зад отличното представяне на матурите след 7.
Коментари Харесай

100 точки на матурите след 7 клас: Колко трудно е това за учениците?

Колко труд стои зад отличното показване на матурите след 7. клас? Две девойки, изкарали 100 точки на изпита по български и литература и по математика, споделят рецептата на своя триумф.

Матурата по български език и литература беше лесна, споделя седмокласничката Каролина Тенева от учебно заведение " Черноризец Храбър ", която единствена в региона реализира оптималния резултат от 100 точки.

" Бях на открито и просто започнах да подрипвам и да пискам по улиците и хората ме гледаха доста необичайно ", споделя Каролина пред bTV.

Каролина приключва 7. клас с цялостно отличие. Освен на уроци по български, върви и на съвременен балет.

" Не е въпросът в ученето, по-скоро е желанието и самият факт да не разочароваш околните си, които имат вяра, че ще изкараш висок резултат, не съм учила чак толкоз ", споделя отличничката.

Никол Николова от Математическата гимназия е със 100 точки на матурата по математика и 99 по български език и литература. Това я прави най-добре представилата се седмокласничка в региона.

" Аз вземам решение задания от предучилищна възраст и вървя по надпревари, тъй че за мен това беше един изпит, на който се надявах и чаках цялостния брой точки “, споделя тя.

Никол взема решение задания за наслаждение по три-четири часа дневно. Има над 100 медала от шампионати. Изпитният маратон това лято за нея завърши в Несебър, където на интернационално съревнование " Математика без граници " завоюва златен орден.

" Много задоволство от свършената работа, научила ме е на дисциплинираност, на това, че когато искаш да постигнеш нещо, би трябвало да имаш задоволително предпочитание и кураж и да работиш за него ", споделя Никол.

Каролина желае да продължи в езикова гимназия, а Никол остава в Математическата гимназия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР