Колко точно хора са умрели от коронавирус? А с коронавирус?

...
Колко точно хора са умрели от коронавирус? А с коронавирус?
Коментари Харесай

Умират от коронавирус или с коронавирус – силно експертно несъгласие с Мутафчийски и СЗО

Колко тъкмо хора са умрели от ковид? А с ковид? Отговорът на тези въпроси съгласно доктор Стоян Алексов, един от водещите патоанатоми в България и ръководител на Българската асоциация по патология, звучи на първо четене доста извънредно – и то на база споделен опит с негови сътрудници от цяла Европа.
Actualno.com потърси доктор Алексов заради две аргументи. Първата – негово изявление за портала " Право и крепко ", чието лице е доктор Стойчо Кацаров. Втората – мнението на началника на Националния действен щаб (НОЩ) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, чиято компетентност обаче е коремната хиргургия – че е манипулативно да се приказва, че не се умира от ковид.
" Коронавирусната зараза не води до гибел ", съобщи доктор Алексов диалога си с доктор Стойчо Кацаров, в който показа опит от 16-тия Европейски конгрес по патология, извършен онлайн през вчерашния ден (13 май). Можете да изслушате на цялостен запис най-долу в материала това изявление..
В диалог с Actualno.com, доктор Алексов посочи тезата си – че поради мълчалив мощен напън на Световната здравна организация (СЗО) аутопсии на съдбовно приключили случаи с открит ковид се вършат доста мъчно . Заради това, по негово мнение и, по негови думи, отзиви на негови сътрудници от Европа,. Къде е казусът, кой прави казусът, зададе риторичен въпрос доктор Алексов с получател СЗО!
Той посочи пред Actualno.com, че за гибелта коронавирусна зараза . Това не е здравно, по този начин липсва последното звено от информация за здравната картина – по какъв начин става тази работа, считат немските сътрудници на доктор Алексов. Което води до неверни решения, съгласи се лекарят пред Actualno.com. Припомняме, че за напън какво публично да се води като съществена причина за гибел при диагностицирани с ковид споделиха и двама американски лекари, чиято конференция на тематика " ковид " беше свалена неведнъж от YouTube - припомнете си ТУК!
Д-р Алексов категорично посочи – когато не приказваме за очевидна причина за гибел (да речем патрон в главата, нож в сърцето), а съдбовният излаз идва да вземем за пример след заболяване, тогава има низ от аргументи. За да се откри точният механизъм, поради който се стига до съдбовен край, главната роля е на патологът – т.е. последната инстанция в медицината! В България тези хора, както и инфекционистите, имунолозите, са от дълго време забравени, по личните му думи във видеото най-долу. Професионалното мнение на доктор Алексов е, че аутопсия на умрял, при който е открито лабораторно съществуване на ковид, следва да се прави в екип – патолог, инфекционист, както и експерти по други заболявания, от които пациентът се е оплаквал (например в случай че има рак, диабет и така нататък, да участва съответния специалист). Така се " рисува " точната картина, довела до гибел.
" Проблемът е с умрелите пациенти – техните близки и родственици задават въпроси за какво другите са излекувани, а пък нашите близки не са ", съобщи доктор Алексов. В диалога с доктор Кацаров, той изясни какво е говорено на Конгреса на европейските патолози – че още не е намерено моноклонално антитяло за ковид, с което да се маркира и да се разграничи картината от тази на други вирусни инфекции, като това е италиански опит . Нямало и характерни патоморфологични белези на провалите от ковид върху човешките тъкани , по думите му на база споделено от неговите сътрудници от чужбина по време на Европейския конгрес на патолозите.
Трябва да се изследва научно, да се дискутират научно в необятен, интернационален кръг, резултатите от аутопсиите на хората, диагностицирани с ковид, е тезата на доктор Алексов. Той показа пред Actualno.com, че безусловно здрав човек няма – аутопсията и материалите от биопсии разкриват картината по отношение на симптоматиката преживе и по какъв начин провалите в тялото дават отговор на признаците. И даде елементарен образец – пациент почива от инфаркт на миокарда, само че с аутопсия се открива, че до този инфаркт се стига поради проблеми с чернодробни ензими и/или с други ензими, и/или продан на субстанции, и/или хормонален проблем, и/или заразен резултат - хламидии. " Човешкият организъм е верига с верига ", сподели доктор Алексиев.
Къде е мястото на SARS-CoV-2 в тези вериги и в процесите, които случват – ето това би трябвало да се обясни! Специално внимание следва да има за умрелите възрастни хора, изключително в Западна Европа, където приказваме за огромен брой такива хора. " Ето, българските случаи – единият е имал кардиомегалия, 900 грама сърце, което е 3 пъти повече от естественото, другият е имал цироза с хепатит, трети е с дълготраен диабет ", изброи лекарят и акцентира – по тази причина при една банална вирусна зараза, която е погубила по-млад човек, който няма такива проблеми, следва на аутопсия да участва инфекционист, с цел да се обяснят нещата в цялостен размер. Много е значима и ролята на имунолога (за обяснението и къде куца имунитетът) – ние не виждаме в България такива, а те са извънредно значими, по мнението на патолога.
Д-р Алексов показа и друго – за информация от Австрия, само че освен, че в избран брой случаи на диагностициране с ковид слагането на респиратор е било излишно – потвърдено с аутопсии. Следвало е да има симптоматично лекуване, различен медицински метод – това е посочила картината на съответната аутопсия, като не става въпрос единствено за едно лекуване. С други думи -! Тук към този момент е и ролята на първичния опит - от Китай, и какъв брой меродавен е той - вижте позиция!
На въпрос какво би направил той във връзка с противоепидемични ограничения, в случай че имаше пълномощията, доктор Алексов беше безапелационен – не може да зависи от един човек. " Бих взел решение, когато имам мнение на колеги-белодробни, колеги-инфекционисти, колеги-имунолози – т.е. в никакъв случай не може да се вземе едно мнение от един специалист. Събираме се, вършим конферентна връзка с Италия, Испания, Германия, със съответните специалисти, да забележим какво са създали те, какви са техните проблеми, да ги дискутираме на всяко едно равнище – като се стартира с клиника, кои са умрели, по какъв начин са умрели, за какво са умрели, ние какво сме видели ”, обясни лекарят пред Actualno.com. И посочи – най-добре е да чуем непознатото мнение, а по-късно може да се съобразим, може да не се съобразим.
" Трябва да сме безусловно безцеремонни с диагнозите, тъй като могат да бъдат тествани след 100, след 200, след 300 години ", споделя лекарят във връзка с работата на патолозите пред " Право и здраве ":

Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР