Колко ще трябва да платя, ако ми вдигнат колата заради

...
Колко ще трябва да платя, ако ми вдигнат колата заради
Коментари Харесай

Колко ще трябва да платя, ако ми вдигнат колата заради неправилно паркиране?


Колко ще би трябвало да платя, в случай че ми вдигнат колата поради погрешно паркиране? Какви са таксите и санкциите в този случай?

В разгара на лятото „ паяците “ за пренасяне на погрешно паркирали коли в София са по-дейни отвсякога, алармират читатели на businessnovinite.bg.

От Центъра за градска подвижност напомнят, че наложително преместените ППС се транспортират до профилирани паркинги на територията на Столична община и се освобождават от там след възнаграждение на дължимите суми за разноските по отстраняването, превозването и паркирането.

Според Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, нарушителят би трябвало да заплати 60 лева за репатриране, дружно с дължимата такса за всеки час на отговорно пазане в профилиран паркинг. Тази такса е в размер на 2 лв. от момента, в който автомобилът ви е бил закаран на паркинга.

Това обаче не е всичко. На нарушителя се постанова и санкция, която стартира от 20 лв., само че може да бъде и по-голяма.

По този метод, в случай че колата ви е вдигната при започване на работния ден и нямате опция да я вземете до края на деня, би трябвало да платите тези 60 лв. за репатриране, плюс 20 лв. санкция, плюс 8 часа по 2 лв. за паркинга или близо 100 лв.. Това е една седма от минималната работна заплата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР