Колко ще ни струват тези избори - сумата непрекъснато се

...
Колко ще ни струват тези избори - сумата непрекъснато се
Коментари Харесай

Колко ще ни струват изборите - сметката се увеличи няколко пъти

Колко ще ни костват тези избори - сумата непрестанно се усилваше в последните месеци.

Първоначално кабинетът отпусна 68 191 500 лв., като от тях над 11 милиона са за спомагателни разноски в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. В края на юни бяха отпуснати още до 10 милиона лв. за обезпечаване на спомагателни машини.

Вчера държавното управление отпусна още 5 900 000 лв. за машинния избор, в това число за устройства и смарт-карти.

Така общо изборите ще ни костват тъкмо 84 119 414 лв..

Три дни преди вота образованията на комисиите по места са завършили. ЦИК към този момент има и позиция би трябвало ли да се броят противоположните разписки.

На всички секционни комисии към този момент е възложен по този начин наречения хеш код, с който ще се потвърждава, че са работили с верния програмен продукт.

„ Цената да се манипулират избори с тези машини е толкоз висока, че не си заслужава. Най-отдолу виждате една комплицирана композиция от цифри, този хеш е гаранция, че софтуера не е манипулират от удостоверяването на 27 март до този момент”, разяснява Красимир Симонски, ръководител на държавна организация „ Електронно ръководство “.

А за хардуера - предлага се стерилизация на машината със 75% етилов алкохол и ръкавици за гласоподавателя.

„ В изборния ден дезинфекции ще се правят паралелно с гласуването и не могат да бъдат карани гласуващи и наблюдаващи да напущат помещението, в случай че имат право да са там”, разяснява Росица Матева, представител на ЦИК.

Утре завършва предизборната акция, а в събота е ден за размисъл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР