Колко секси може да бъде представен образът на Исус Христос?

...
Колко секси може да бъде представен образът на Исус Христос?
Коментари Харесай

"Колко секси може да бъде Исус Христос?": Скандал в Испания заради официален плакат за Страстната седмица

Колко секси може да бъде показан обликът на Исус Христос? Официален афиш за Страстната седмица в Севиля провокира необятни полемики в Испания. Някои критици даже откриват послания за гей церемониал. Художникът, който стои зад него, не схваща провокираните реакции.

Плакатът е поръчан от Съвета на братствата в Севиля. Художникът Салустиано Гарсия пази своя атлетичен Исус и споделя, че е желал да остави обръщение за нематериалност, обич и почитание. Той показва „ възкръсналия Христос “.

Имало обаче и доста оферти за проникване на материали и принадлежности, които биха нараснали риска от зараза

Гарсия реагира прочувствено на рецензиите, като отговори, че всеки, който вижда полов претекст в плаката, е „ болен “ и има потребност от помощ.

Според него Христос е „ млад и хубав ” – „ млад “ - като метафора за непорочност, и хубав, тъй като хубостта и добротата са едно и също нещо, показва испанското издание „ Ел Паис ”.

„ Не мога да схвана и да схващам този спор, нарисувах картината, изпълнен с почитание и бях сюрпризиран от паниката. „ Моят Христос е мой и е от 21 век “, изяснява художникът.

В платформата Change, която дава опция за инициирането на петиции, обаче даже е записано искане за неотложно евакуиране на плаката.

Спасовден се отбелязва постоянно в четвъртък, на 40-ия ден след Великден

Според хората зад него обликът на Исус по никакъв метод не се свързва с вярата, християнските полезности, традицията и религиозния жар на Севиля.

В обществените мрежи потребителите също декларират, че виждат „ феминизация “ и „ хомосексуален темперамент “ в показания портрет.

Не всички реакции към работата на Салустиано Гарсия са негативни. Кметът на Севиля Хосе Луис Санс показва екстаз от делото на художника, оповестява католическото онлайн списание „ Църква и живот “. Архиепископията на Севиля отхвърля да даде оценка, като показва, че не носи отговорност за посланията на плаката.

Според Салустиано Гарсия „ първичната изненада на жителите на Севиля от подобен неортодоксален афиш, който не дава отговор на общоприетите стандарти и групово схващане, е разбираема “, само че той акцентира, че е вградил в плаката доста детайли, присъщи за Севиля.

„ Не е значимо какво толкоз мислят хората за плаката, а какво той задейства в тях, когато се свързват с облика на Исус “, разяснява Исидоро Морено, антрополог в университета в Севиля.

Вече няколко години Пол и Рейми основават статуи от пясък на плажа в Бургас

„ В Севиля, в света на братството, има доста фундаменталистки бранш, който не е е склонен с нищо друго с изключение на с непрекъснатото повторение на избрани модели. Винаги, когато има нещо, което излиза от този модел, то изкача на напред във времето, тъй като общността счита, че би трябвало да отбрани познатите полезности. Плакатът не е непочтителен, само че този бранш не толерира това, което се демонстрира – отклонение от обичайния модел “, споделя още Исидоро Морено.

Традицията повелява, че боядисването на яйцата би трябвало да бъде или рано сутринта на Велики четвъртък, или на Велика събота

" Дискусиите в обществените мрежи приказват за непоносимостта към особеното. Независимо от предисторията на творбата, от неговата нематериалност и хубост, в мрежите се насажда единствено ненавист, в мненията там няма обосновка “, показва Розалба Мансинас-Чавес, заместник-декан по връзка във Факултета по публицистика на университета в Севиля.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР