Колко са важни професионалните умения, личностно развитие и популяризирането на

...
Колко са важни професионалните умения, личностно развитие и популяризирането на
Коментари Харесай

Проект „Младежка интерактивна карта“

„ Колко са значими професионалните умения, личностно развиване и популяризирането на транс-граничния район “ бе тематиката на заключителната конференция по план „ Младежка интерактивна карта “, която се организира в Перник. Модератор на събитието бе Румяна Боянова - маркетинг специалист и еколог, който работи интензивно за развиването на трънския район като туристическа дестинация. Над 50 присъстващи се включиха интензивно в полемиките.

“По никакъв метод не бих желала да подценявам и недооценявам работата на картографите “, показа с усмивка Рая Райчева, участник в плана, „ само че надали има карта, основана с такова предпочитание, съдействие, креативно и положително въодушевление, като Младежката интерактивна карта, която в последна сметка свърза освен местата с хората, само че и построи взаимовръзки сред нас, младежите, които биха били от изгода за личностното и професионалното израстване за всеки един от участниците ",допълни тя.

В края на конференцията бе открита и галерия, която показва 100 фотографии на 20 младежи от България и Сърбия. Авторите са на възраст сред 15 и 20 години и са минали курс на образование за фото и видео умения, което е стадий от план „ Младежка интерактивна карта “. По време на едноседмичното образование се организираха и на практика занятия с посещаване на част от туристическите дестинации. Заснетите обекти са забележителности в областите Перник, Кюстендил и Нишава и се намират в трансграничния район България-Сърбия. Любопитното е, че в границите на първия стадий от плана,в особено изследване, младежите предложиха кои забележителности да се включат и разпространяват посредством тази карта.

Повечето фотографии са снимани с телефон. Една от задачите на плана е да се развият умения у младежите, да се сътвори интерес към разнообразни области от образните изкуства, да се разширят сферите на тяхното приложение и не на последно място - да се основат потребни професионални контакти.

На събитието бяха показани резултатите от плана, интерактивната карта () и каталога с туристическите обекти.

Проект „ Младежка интерактивна карта “ с референтен номер CB007.2.22.071 е осъществен от Асоциация АКСЕЛС, с. Мещица, България и съдружие „ АзБуки ”, Ниш, Сърбия.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз посредством Програмата за трансгранично съдействие Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020 година

Тази публикация се разгласява с поддръжката на Европейския съюз, посредством Програмата за трансгранично съдействие Interreg-ИПП България-Сърбия 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB007. Съдържанието на публикацията е отговорност само на съдружие АКСЕЛС и по никакъв метод не би трябвало да се възприема като израз на мнението на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР