Колко разсад ви е необходим? Ето как да изчислите правилно.

...
Колко разсад ви е необходим? Ето как да изчислите правилно.
Коментари Харесай

Колко разсад ще ви трябва?

Колко разсад ви е нужен? Ето по какъв начин да изчислите вярно. Съществува специфична формула.

Ако ви остане повече разсад или ще го дадете на съседа, или ще го изхвърлите.

Днес ще ви споделим най-простата техника за това по какъв начин да изчислите тъкмо какъв брой семена би трябвало да засеете.

Достатъчно е да извършите единствено няколко обикновени математически интервенции.

На първо място, прочетете рекомендациите върху опаковката със семената. Трябва да знаете две цифри: оптималното разстояние сред разсада и дистанцията сред редовете. Тези цифри в сантиметри би трябвало да се умножат, с цел да се получи нужната повърхност за едно растение. Например, сред растенията би трябвало да има 35 см, а сред редовете – 30 см. Умножаваме 35*30 = 1050 см².

След това изчислявате площта на вашата градина. По предписание леглата са правоъгълни, тъй че даже третокласник ще може да се оправи с такава задача. Например, леглото е с дължина 4 метра и широчина 2 метра. Тогава площта е 400*200 = 80 000 см².

Вижте още: Чай от магданоз

Сега остава да се раздели втората стойност на първата, с цел да се получи нужния брой растения. В нашия случай 80 000/1050 ≈ 76. Добавяме и няколко бройки, тъй че 80–85 семена несъмнено ще ни бъдат задоволителни.

Разбира се, опитните градинари бързо пресмятат на око какъв брой разсад ще им е нужен. Но постоянно, вместо нужните 80 корена, получават 100 или даже 120.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР