Колко полезна е рибата , всеки знае. Освен това е

...
Колко полезна е рибата , всеки знае. Освен това е
Коментари Харесай

Мислите си , че е соленоводна, но не е! Специалисти съветват: Не купувайте тази риба. Продава се навсякъде, но трябва да бъде забранена!

Колко потребна е рибата, всеки знае. Освен това е доста вкусна.

Рибата се смила елементарно, съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и микроелементи, които са доста значими за човешкото тяло. Но тук би трябвало да се означи, че единствено един първокачествен артикул ще укрепи здравето



Напоследък, по-често в нашата диета стартира да се появява риба пангасиус. Много хора считат, че тази риба се улавя в солена вода, само че не е по този начин. Пангасиусът е сладководна риба, която живее в езерата и реките на Източна Азия, основно в реките Меконг и Чаупрай.



Така че, пангасиус е комерсиална риба и е главният тип, който се отглежда в басейна на река Меконг. И през днешния ден редакцията желае да ви опише една шокираща истина за рибата пангасиус, учредена на многократни проучвания на учени.

Вредна риба

Във Виетнам тази риба е улавяна, отглеждана и ядена в продължение на стотици години. Преди това тя е била доставяна в съвсем 140 страни, в това число Съединени американски щати, доста западноевропейски страни, Русия, Украйна и други страни. Пангасиус може да се откри в магазините в цяла форма и под формата на филе.



 

 

Знаете ли, че река Меконг, в която се отглежда пангасиусът, е приета за една от най-замърсените на планетата. В него може да открие арсен, токсични промишлени боклуци и железни примеси. Също по този начин в тази река текат непречистени отпадъчни води и всички типове боклуци. Освен това, маринатата, в която се продава пангасиус, е вода, взета от същата река Мекон.



 

Искате ли да опитате риба с хормони на растежа? Време е да опитате пангасиус. Находчивите притежателите на рибни стопанствa напомпват с хормони и антибиотици и рибата бързо доближава мечтаното тегло за продажба и интензивно се развъжда. В допълнение, пангасиусът се храни не от профилирана храна, а от разнообразни боклуци от хранителната индустрия. В изследването на месото на тази риба в нея са открити изомери и тежки метали, а даже и хлор и хексахлорбензол, които въздействат негативно върху здравето на индивида, даже и в дребни количества. В Русия към този момент са изследвали тази риба и удостоверили неприятния й  химичен състав, като са намерили половината от таблицата на Менделеев.



 

Изследователите открили, че пангасиусът е нездравословен за здравето и предизвиква на хората болести на вътрешните органи, най-често черния дроб. Затова до този миг продажбата на тази риба е неразрешена в доста страни на Европа, в Америка и Канада. Защо се внасят у нас такива токсини за хората? Отговорът е прекомерно елементарен: това е един от най-евтините типове риба. Но това към този момент е съвсем най-важният аршин при избора на артикули, нали?



И най-после, желая да прибавя, че пангасиус не съдържа омега-3 мастни киселини и доста други хранителни субстанции, които са толкоз скъпи в рибата. Въпреки приличния усет, филетата на тази риба са извънредно нездравословни, по тази причина ви апелирам, не я купувайте! Жалко вас и вашето тяло!



РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ Всеки ден отиваме в супермаркета и се изправяме пред казуса с избора. Рекламирането на веригите за търговия на дребно приказва за необятна гама от вкусни и потребни артикули. На процедура обаче доста покупки, вместо изгоди, ще ни донесат единствено утежняване на здравето. След тази информация несъмнено давам желание към някакъв различен тип риба и ти, драги читателю, те поучавам да направиш същото. И какво мислите за това? Ще се веселя, в случай че споделите мнението си в мненията. Моля, предайте тази информация на вашите другари! Всеки, чието здраве е скъпо за вас би трябвало да знае това.

 

За жената
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР