Колко пъти ви се е искало да отиде във фитнес

...
Колко пъти ви се е искало да отиде във фитнес
Коментари Харесай

5 съвета за новаците във фитнес залата

 изпотено-фитнес-момиче-след-тренировка

Колко пъти ви се е желало да отиде във фитнес залата и какъв брой пъти сте отлагали това решение за по-късно? Късната есен по предписание се смята за най-хубавото време да се вземете в ръце и да започнете тренировки. Половин година постоянни фитнес занимания ще ви трансфорат от занемарен офис-мениджър в звезда на плажа.

Малцина могат да се преборят със себе си и да прекрачат прага на фитнес центъра. Но в действителност ние не се опасяваме от тежестите, опасяваме се, че в залата няма да вършим нещата вярно и ще станем за смях. Ето няколко на практика съвета, които ще ви оказват помощ да преборите себе си и да извършите решително първите стъпки към красивото тяло.

Стресът на новака

Първото попадане в непозната компания постоянно води до стрес. Виждате съществени батки, които ловко подвигат щангите и с ненаситност вършат привидно странни извършения – и стартирате да се вълнувте, че не умеете да се покажете от положителната си страна. Просто забравете. Скоро никой няма и да ви гледа. В подготвителната зала отиват хора единствено за това да влезнат във форма и гледат себе си. Още на идната подготовка ще бъдете по-спокойни.

С какво да започнете

Навярно не знаете с какво да стартирате първата си подготовка? Коя мускулна група да напомпате? Гърди или крайници? Или пък може би би трябвало да упражнявате тил? Малък жокер: на първата подготовка се пробвайте да натоварите всички мускулни групи. По едно упражнение за всяка. И не се стремете да покажете на близките какъв брой корава батка сте – работете с дребни тежести. Така на идващия ден ще станете по-лесно.

Личен треньор

Някои фитнес центрове оферират безвъзмездни или на промоционални цени тренировки с персонален треньор. Не подценявайте тази алтернатива: даже една подготовка ще бъде задоволителна след това да избягвате доста глупави неточности. Ако финансите разрешават, работете с инструктор всякога. Така напредъкът ще настъпи доста по-бързо.

Загрявката

Не би трябвало незабавно да се хвърляте в багра. Новобранците постоянно подценяват загрявката.  Това се дължи значително и на стеснителността: едно е върху гърдите си да опреш солидна щанга, друго е „ някакъв простак “ да стои там и да прави някакви наклони. Всички ще видят! Пренебрегването на загрявката понижава успеваемостта на самата подготовка, провокира по-бърза отмалялост и даже контузии. Побягайте на пътечката десетина минути – обилно ще ви се отплатят!

Храната

Без грамотно селекциониран режим на хранене резултатите в залата ще дойдат по-трудно. Много новаци в тренирането даже не се замислят за храненето и считат, че ходенето във фитнеса ще им реши всички проблеми. За начало се постарайте да следвате елементарен график и да се храните час и половина преди подготовка – по този начин храната ще има време да бъде усвоена, а организмът ще има сила за работа.

След тренировката би трябвало да запълните „ прозореца “, в който тялото ни трансформира въглехидратите в мускулен гликоген много по-бързо, тъй че наложително яжте колкото се може по-скоро и след заниманието.

Постарайте се да избягвате газираните питиета преди подготовка, а по време на трениране пийте вода.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР