Колко пъти трябва да повтаряме, че процесът на присъединяване на

...
Колко пъти трябва да повтаряме, че процесът на присъединяване на
Коментари Харесай

Външният министър Стоев за Скопие: Това, което виждаме в езика на омраза, не говори добре

Колко пъти би трябвало да повтаряме, че процесът на присъединение на Р Северна Македония към Европейски Съюз не е единствено желанието на Европейски Съюз. Тоест, би трябвало да има и потвърдени, и недоказани дейности от страна на Р Северна Македония, с цел да бъдат уверени освен европейските сътрудници, само че и България, че те имат предпочитание за решение на проблемите, които сега съществуват. Това съобщи външният министър Светлан Стоев в отговор на въпрос на Българска национална телевизия.

Българската дипломация работи по две линии - едната е двустранният разговор и второ, предоставяне в преговорната рамка на гаранции, че договорите, които са подписани с Р Северна Македония, ще бъдат изпълнявани и в бъдеще, изясни Стоев.

Когато ние забележим осъществяването на изискванията, които сме сложили, естествено, че средата за по-нататъшен интервал ще бъде друга. За страдание, това което виждаме в езика на ненавист, което се прокарва, не приказва добре. Не сме чули разграничаване от страна на формален източник за това, което беше казано - дайте си сметка какъв брой е обидно това, уточни Стоев.

Ние сме сътрудници в НАТО и поражда въпросът по какъв начин можем да водиме война дружно при такива връзки, сподели той.

Би ми се желало да има резултат по време на словенското европредседателство. Говорих с моя словенски сътрудник, ще приказваме, ще обсъждаме, само че чакаме от македонската страна осъществяване на клаузи подписани още 2017 година и не разбираме за какво не се извършват, добави външният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР