Колко пъти сте чували израза в тези несигурни времена…“ през

...
Колко пъти сте чували израза в тези несигурни времена…“ през
Коментари Харесай

Кратък наръчник за оцеляване по време на криза

Колко пъти сте чували израза „ в тези несигурни времена… “ през последните няколко месеца? Ако отговорът е „ повече пъти, в сравнение с можете да преброите “ то би трябвало да знаете, че не сте единствени.

Може да звучи като факсимиле, само че повода да чувате този израз непрекъснато е, че това е истината – дълготрайните резултати от пандемията от COVID-19 върху нашият бизнес, стопанска система и всекидневие не престават да са незнайни в по-голямата си част.

Това, което знаем, е че огромни промишлености като туризма, ресторантьорството и превоза ще понесат големи финансови вреди.

Макар че съответните специфики на актуалната криза съставляват нещо ново за множеството нас, икономическите усложнения, свиващите се бюджети и пресъхващи парични потоци са нещо, пред което доста бизнес водачи са изправяли най-малко един път в кариерата си. С всяко ново предизвикателство, тези хора получават знания за това по какъв начин да задържат бизнеса си над водата. Ето препоръките на трима основни изпълнителни шефа за оцеляването по време на икономическа рецесия.

Инвестирайте във вашите чиновници

Макар че това е първата му пандемия, президентът и изпълнителен шеф на компанията за  ремонт, замяна и калибриране на стъкло на транспортни средства Safelite AutoGlass Том Фийни, добре знае какво значи да управляваш бизнес по време на рецесия. Той поема лидерската роля в Safelite точно при започване на рецесията през 2008 година

Докато по това време множеството бизнеси следваха общоприетата процедура за ограничение на разноските (съкращения на работни места, заледяване на заплати и тн), Фийни и неговият лидерски екип подхващат по-различен метод. В отговор на рецесията те покачват заплатите на своите чиновници и усилват бонусите.

„ Ключът към оцеляването по време на рецесия не зависи толкоз от акционерите и подобряването на оперативната успеваемост, а до слагането на вашите чиновници преди всичко. Това значи, да демонстрирате ангажираността си към тях с дейности, а освен с думи “, разяснява Фийни.

Неговата тактика приключва с триумф. За 10 година под ръководството на Фийни клиентите на компанията нарастват от 5 000 на 16 000, а продажбите и се усилват с 200%.

„ Когато се грижите за вашите хора, те се грижат за клиентите ви. Всичко си идва на мястото “.

Бъдете смели

Като най-голямата компания в Съединени американски щати, осигуряваща паркинг до летища, The Parking Spot е тежко наранена от пандемията от COVID-19. Обемът на пътуванията със самолети е намалял с 83% по отношение на предходната година, като това несъмнено значи и че по-малко хора употребяват паркингите на компанията.

Макар че компанията е в сложна обстановка, нейният президент и основен изпълнителен шеф Джеф Фолад остава убеден в бъдещето й и поучава бизнес водачите да бъдат смели в предприемането на ограничения за пригаждане към новия климат.

„ Времена като тези бързи дейности и корекции. Нужна е непрекъсната връзка, безконечен оптимизъм и най-много фокус върху това, което следва. Отделянето на доста време за разбори на предишното, а и на бързо изменящото се настояще, не е потребно. Важно е да взимате смели решения на момента, постоянно без да имате цялостната информация, с цел да отбраните вашия бизнес и чиновници и да ги поставите в добра позиция да се възползват от измененията, които ще настъпят през идващите седмици и месеци “, споделя Фоланд.

Фокусирайте се върху рентабилността и съпричастността

За доста водачи намаляването на разноските е първата стъпка, която би трябвало да бъде подхваната по време на икономическа неустановеност. Според Райън Ърбан, основен изпълнителен шеф на компанията за маркетинг е BounceX, тази реакция се отразява отрицателно на доста канали и тактики, които оказват помощ за поддържането на висока работливост и рентабилност в бизнеса.

„ Лидерите би трябвало да отстраняват всички разноски за неща, които е „ хубаво да имате “, само че не носят директни доходи. Също толкоз значимо е да се разпознават най-хубавите и най-доходоносните аспекти на бизнеса, към които би трябвало да бъде пренасочено цялото ви внимание. “, споделя той.

Макар че, Райън прави оценка рентабилността като основен фактор, той споделя, че едно от най-важните качества, от които се нуждаят водачите по време на икономическа рецесия, е съпричастността.

„ В последна сметка съпричастността ще бъде най-голямото ви преимущество, както във вътрешен проект, по този начин и във външен. Трябва да демонстрирате на вашите чиновници и клиенти с дейности, а освен с думи, че ще извършите всичко по силите си, с цел да ги подкрепите в тези сложни времена. “, прибавя той.

........................

 Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР