Колко пари ни трябват, за да преживяваме? КНСБ изчисли, че

...
Колко пари ни трябват, за да преживяваме? КНСБ изчисли, че
Коментари Харесай

Колко пари ни трябват, за да преживяваме

Колко пари ни трябват, с цел да претърпяваме? КНСБ пресметна, че през второто тримесечие на 2018 г.  са нужни 590,32 лева на човек или 2361,28 лева месечно за 4-членно домакинство (2 възрастни + 2 деца) за издръжка и битови разноски, за облекло, за медицински и просветителни услуги по отношение на естествените български стандарти.

Издръжката нараства с 36 лв. от началото на годината.

Нетният размер на междинната работна заплата би трябвало да е към 1200 лв. на човек, с цел да може фамилията да живее обикновено, само че не повече от 20 % от българските наемни служащи получават сходни заплати. Средното чисто заплащане през март е по-ниско с 321 лв., сподели Пламен Димитров.

В София нужните средства за естествен живот са 3078 лв. за четиричленно домакинство, а за човек от домакинство – 769,56 лева

Издръжката на живот в столицата надвишава междинните равнища на прехрана в страната с 30,3%.

Ако приходите на семейството се образуват единствено от заплатите на двамата родители, то за всеки от тях чистата междинна работна заплата не би трябвало да бъде по-ниска от 1539 лв..

Официалните данни за трудовите хонорари в столицата за март тази година регистрират чиста междинна работна заплата от 1168 лв. или бруто 1505 лева, която е с близо 24,1 на 100 по-ниска от действително разполагаемия приход за покриване на издръжката на живот на един човек. 

31,1 на 100 от семействата в България са с общ приход на човек от домакинство до 321 лева или това са близо 2 243 000 души. Според наблюденията на анализатори в области като Видин, Кюстендил и Благоевград чистият размер на междинните трудови хонорари са едвам към 50 % от нужния размер за издръжката на живот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР