Колко от тези, които пляскат шумно на успехите ти са

...
Колко от тези, които пляскат шумно на успехите ти са
Коментари Харесай

Другите са до теб, когато печелиш, аз – и когато губиш

Колко от тези, които пляскат шумно на триумфите ти са там, когато безшумно падаш?

Не съм от тези, които всеки ден ще те тупат по рамото и ще ти споделят какъв брой си популярен. Не шляпам заглушително мощно след всеки твой триумф и не те лаская непрекъснато пред  другите в неизброимите пъти, в които го заслужаваш. Но все пак в никакъв случай даже за момент не давам мотив да се питаш дали те правя оценка. И съм до теб постоянно, когато искаш да си помълчим, тъй като си имал неприятен ден.

Да имаш до себе си човек, който постоянно ти споделя това, което мисли, а освен което искаш да чуеш, коства повече от всичките престорени похвали на света.

Знам, че мъжете имат потребност да чуват още веднъж и още веднъж „ отлично ”, когато са се потрудили, и от това няма нищо по-естествено. Очите на дамите към тях са може би най-точното мерило какъв брой добре са се справили. Особено на значимите дами. И най-много на най-важната. Убедена съм, че мъжете постоянно си отиват, когато усетят, че към този момент не ги гледаш с почитание. На тях им е в природата да се потвърждават още веднъж и още веднъж, а дамите обичат такива, които се стараят, с цел да се потвърдят пред тях. В леглото, в бизнеса, в шофирането. В „ нали ти споделих, че по този начин ще стане ”. И все пак умеят да споделят – нищо, и този път ще бъда до теб, което коства повече от всяко друго доказателство.

Но въпреки всичко не желая да съм от многото, които се прехласват единствено по достиженията, парите или колите. Не тъй като не ги виждам и не тъй като не им се веселя, а тъй като е хубаво да усещаш, че виждам оттатък тях. Според мен всеки, който споделя, че това няма значение, не е изцяло откровен. Има. Само че никой не се влюбва същински, когато усеща, че индивидът до него е притеглен най-вече от неговата мощ или състояние в днешния ден. Тогава даже го е боязън. Защото умните знаят, че това може в миналото да си отиде и да повлече след себе си всички, които в никакъв случай нямаше да го оставят.

Най-ценни са тези, които вървят с теб по пътя от началото.

Без значение дали това значи от  студентското общежитие, от гарсониерата чартърен, от студените зимни вечери, чакайки на автобусната спирка.

С които си си делил парите, оставащи до заплата, единственото парче торта със забодена свещичка на рождения ти ден или просто вечерите, в които не вярваше напълно, че всичко все в миналото ще бъде наред.

Сега към този момент е. Обръщаме се обратно и се сещаме какъв брой от нещата, които имаме, в миналото бяха единствено фантазия. Как до момента в който ядяхме банички на пейките в двора на университета, ми споделяше, че в миналото ще ме водиш по скъпи заведения за хранене. Че и тогава тъкмо както преди ще се гордееш, че държиш за ръката най-красивата за теб жена.

И тъкмо по тази причина след всичко в този момент към този момент знам, че си задоволително сигурен, че аз не се колебая и за момент в теб.

И че когато паднеш, те обиквам още повече, тъй като се удивлявам на умеенето ти всякога да се изправяш. И в случай че въпреки всичко падаш, скачам с теб. Че сме съвсем задоволително пораснали, с цел да се учим да ценим страстите и хората, минали тестването на времето.

Инфо: http://www.goguide.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР