Колко от нас знаят, че Етиопия е една от най-древните

...
Колко от нас знаят, че Етиопия е една от най-древните
Коментари Харесай

Как живеят християните в сърцето на Африка

Колко от нас знаят, че Етиопия е една от най-древните християнски страни? Състоялите се наскоро парламентарни избори са мотив за този всекидневен фото-репортаж от сърцето на Африка, дело на публицисти от " lenta.ru ".
Какви са религиозните обичаи на нашите братя християни, по този начин надалеч от нормалните за нас географски граници? И в Русия, и в Етиопия, мнозинство от хората изповядат точно православието, въпреки и с известни разлики.

Етиопската православна черква е измежду древно-източните монофизитски църкви, а неин първи свещеник става сирийския духовник Фрументий (Абба Селами, Миротворецът). Това се случва през 350 година по времето на цар Езана, който приема покръстването за държавна вяра на една от първите християнски цивилизации.
В днешни дни, Етиопската черква е автокефална, въпреки доникъде на предишния век да е била част от Александрийската патриаршия.
Болшинство от популацията на Етиопия изповядва монофизитството /подобно на арменци, сирийци, копти/. Християните в страната сформират 50.6 % от популацията, протестантите - 32.8%, туземците - 4.6%, а хората от други религии - 1.8%.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10
Източник: lenta.ru
Снимки Siegfried Modola / Reuters

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР