Колко неприятно може да бъде хълцането е нещо, което всеки

...
Колко неприятно може да бъде хълцането е нещо, което всеки
Коментари Харесай

10 прости домашни алтернативи срещу хълцането

Колко неприятно може да бъде хълцането е нещо, което всеки е изпитвал на собствен тил, написа Мениджър Нюз. По своята същина хълцането съставлява развой на неволево редуциране на диафрагмалния мускул. Внезапните придвижвания карат гласовите връзки да се затварят внезапно, с цел да противодействат на придвижването на въздушния поток. По този метод се провокира познатия ни до болежка тон.

В множеството случаи хълцането не е рисково, защото се предизвиква от безобидно раздразнение на нерв в региона сред гърдите и шията. В редки случаи обаче то може да е симптом на по-опасно положение, което не трябва да се подценява. 

Заболявания като пневмония могат да причинят дълготрайно хълцане. Много рядко хълцането може да бъде сигнален знак за настъпване на бъбречна незадоволително - положение, при което тялото не може да отстрани токсичните субстанции от организма.

Упоритото хълцане, което трае по-дълго от 3 часа и се съпровожда с други недоволства като болежка в корема, може да бъде симптом на съществено заболяване и изисква неотложно здравна помощ. За благополучие това се случва доста рядко и не е причина за паника за множеството хора.

Обичайното хълцане не е нищо повече от неприятно преживяване. То може да бъде облекчено благодарение на редица натурални съставки, налични в съвсем всяка кухня.

Натрошен лед

Идеята за потребление на лед за облекчение на хълцането е да стресирате тялото си в допълнение, тъй че да задържите допустимо най-дълго време своя мирис. За задачата вземете кубче лед и го натрошете. Смучете го, до момента в който спрете да хълцате. 

Пиенето на ледено студена вода също може да помогне, защото неочакваното намаление на температурата на вашия хранопровод ще успокои нерва и ще спре процеса. Друга опция със същия резултат е слагането на кубче лед на гърба на шията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР