Колко ли ще са вкусни свинете, ако ги храниш с

...
Колко ли ще са вкусни свинете, ако ги храниш с
Коментари Харесай

Орденът „Стара планина“ за полковник Йордан Динев - с мечове или с ферарита?

Колко ли ще са вкусни свинете, в случай че ги храниш с рози? Този въпрос занимава основния воин на Маркес в книгата му „ Няма кой да написа на полковника “. Историята е за боен с огромни заслуги в Хилядодневната война, който чака, само че по този начин и не получава обещаната му от държавното управление пенсия. Бедният полковник…

Така е в Колумбия. В българският случай става дума за мноооого богат полковник. Това е предприемачът Йордан Динев, който с брат си има и ръководи империята „ Диневи “. Той освен е осъществен предприемач и милионер, само че и уважаван от властта притежател на високия армейски чин. Министерски съвет го предложи за медал „ Стара планина “ Първа степен.

Защо му е на Динев тази премия? Най-краткият отговор е: да си попълни сбирката от пожелани неща. Така както е поискал в миналото село Свети Влас, яхтите, колите, номерата за тях – до една 3333, русите и умни дами... Но това е тематика от компетенцията на Адлер и Юнг…

Слабостите и заниманията са проблем на техните притежатели. Има и първенющина, без подозрение. Братя Диневи са постигнали една от изконите български фантазии – сами да са си златната рибка. Изпълняват си обаче доста повече от три стремежи.

Една от играчките на полковник Динев...



Богати са, бизнесът им върви, правят щедрост, дават работа и самун на хиляди чиновници. Мнозина се натискат да са в техния кръг, мнозина им завиждат. Диневи имат запас да осъдят всеки, който ги назова олигарси или се усъмни в законосттта на бизнеса им. Политици, управленци, хора на изкуството, медии и издатели, шефове на служби – всички те лелеят да се отъркат в лукса и благосъстоянието, да изкярят някой лев и снизхождение. Стига се до крайности като военни частни паради на национални празници. Висши морски и полицейски чинове им рапортуват и козируват като че ли сме Свазиленд на крал Мсуати Втори… Свазиленд на Балканите…

За Йордан Динев ордена ще е следващият трофей в сбирката му от реализирани фантазии, стремежи, приумици, хрумвания и капризи. Сигурно е прелестно, несъмнено е триумфално, богатство възприятие. Никой не има вяра, че преяждането с почести, популярност и пари постоянно е като преяждане със стриди и препиване с водка и шампанско. Като виждам братята и аз нямам доверие.

За Динев е ясно, само че какви са претекстовете на държавното управление да предлага Йордан Динев за високото отличие? Оттам към този момент изброиха цялостен поменик от заслуги и трогателни дейности на бизнесмена-патриот и покровител. Това е обществената, формалната обосновка. Между редовете обаче надничат зависимостта и подмолните връзки. Те не се признават обществено. Правил го е в миналото Цицерон и е изгубил главата си, тъй като Марк Антоний не харесвал да му се споделя истината.

Още от любимките на полковника от Свети Влас...



В цялата обстановка изпъква и нещо перверзно, което няма по какъв начин да подмина. Главният предложител брат Динев да бъде почетен с ордена е военният министър, той и вице-премиер, водач на Вътрешна македонска революционна организация, началник на фондация „ Вътрешна македонска революционна организация “ - приказно богата с парцели, той и сътрудник Дончо, а по-късно сътрудник Иван - помощник на Шесто ръководство на Държавна сигурност. За Красимир Каракачанов става дума. Същият, който отхвърля да е получил и един лев от КТБ или компании, свързани с КТБ – вярвате му естествено. Същият, който с подготвеност и жар се включи в плана на Николай Бареков, а след това напусна, когато КТБ бе фалирана, което ускори подозренията за браковете му по сметка.

Според Министерски съвет Йордан Динев заслужава оценката поради „ заслугите му за опазване и разпространение на най-хубавите обичаи на Българската войска и Българската православна църква”. В прессъобщението написа още: „ Офицер от запаса Йордан Динев подкрепя построяването на паметници, паметни плочи и барелефи, отдадени на българската бойна популярност и на воинската чест “. Опитах да науча по какъв начин Йордан Динев е получил званието полковник. Никъде, но в действителност на никое място в томовете екзалтирани и рекламни текстове за него няма и дума за този епизод от живота му. В изявленията самият той споделя, че е почнал бизнеса, когато е бил 20-годишен. От онази 1988 година до ден сегашен се е занимавал единствено с ръководството на над петдесеттте компании. Няма армейска кариера, а и тя мъчно се връзва с частното предприемачество и трупането на милиони, колекционирането на скъпарски коли и яхти.

Освен да е работил скрито за разузнаването? Българският Щирлиц? Не, не става, тъй като при Щирлиц няма кинти и бизнес. По-скоро българският Джеймс Бонд. И за какво не – яхтите, колите и дамите са налични. Пищов постоянно ще се откри. Другият вид е да са му дали пагоните, както преди време на Лили Иванова - за заслуги в региона на... Ако е по този начин - да кажат, що мълчат. Нека всички се гордеем с него. И го направете военачалник, по ще му отива към масонството.

Всъщност Йордан Динев може да е с повече заслуги от някои други носители на „ Стара планина “ – не е доста трудно… Само не казвайте, че Динев има вяра на славещите го ибрикчии. Презира ги и се забавлява с въздействието на облагите върху техните дейности и кариери. Храненето на прасета с рози продължава...

Остава да узнаем единствено дали орденът „ Стара планина “ ще е с мечове или с ферарита. Не че има някакво значение.

Източник: frognews.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР