Колко лесно или трудно ще бъде преминаването на преходната възраст

...
Колко лесно или трудно ще бъде преминаването на преходната възраст
Коментари Харесай

Наръчник за разбирателство с родители

Колко елементарно или мъчно ще бъде прекосяването на преходната възраст на детето се дефинира доста преди настъпването на тази сложна възраст. Има доста фактори, които въздействат на това. Напоследък от ден на ден внимание се насочва към тематики като: психологическият климат на фамилията, доверителни връзки с детето и така нататък

Това са в действителност значими тематики, само че ето ви абсурд. Вниманието към личността на детето се усилва от година на година, а пубертетът при подрастващите става все по-труден. Това излиза наяве от последните статистически данни.Бих желала да прегледам с вас не тези тематики, за които всички приказват, а тези, които в действителност оказват въздействие върху решаването на казуса.

TEMA №1 Една от грешките, която съществено утежнява хода на юношеската рецесия, е неналичието на трудова активност в ранно детство. Това е доста сериозен пропуск, водещ до нарушение на развиването на личностните качества, както и на философията на всекидневието, което би помогнало на детето да премине по-лесно през тази преходна възраст.

Ето един прегледен образец с това по какъв начин маймуната е станала човек:

Поради неналичието на комфорт и задоволително запаси маймуната е решила да вземе пръчка и да я употребява практично, с цел да усъвършенства изискванията си на живот. Опитът от външната трудова активност разрешил на маймуната да стартира сходен развой и във вътрешното си пространство.

С други думи, откакто се е научила да обработва земята, маймуната почнала да „ обработва “ и мозъка си. Да развива упоритостта си, емоционално-волевата сфера, паметта, мисленето и други качества, нужни за нейното битие, което в последна сметка я е направило персона.

А по какъв начин се развива едно дете през днешния ден? След като премине игровата активност в ранна предучилищна възраст, би следвало да пристигна ред на трудовата активност (която учи детето да „ преработва “ личния си мозък), а по-късно и на просветителна активност, заемаща нейното място редом с трудовата.

Но трудовата активност на детето е пропусната в съвсем всяко второ семейство. Поради нейното неявяване детето няма опция да придобие нужните умения за умерено прекосяване през юношеската рецесия:

•Волята не се образува: Отстоявам своето право, само че нямам никакви обвързване.

•Липса на почитание към по-възрастните: Аз не съм се опитвал да върша това, което вършиме вие, тъй че не мога да оценя вашия триумф и резултатите от вашите действия.

•Оформя се колосална бездна сред упоритостите, подкрепени от фотоси от обществените мрежи, и действителните резултати от личните им действия.

• Формира се заучена беззащитност: връзката сред днешното обучение и бъдещия триумф е доста слаба: Аз приключих учебно заведение, само че съвсем нямам резултати.

• Издръжливост, самообладание, дарба за основаване на обща идея. Тъй като ядрото на връзката не се образува, което пък надлежно пречи да се образуват другарства със здравословни и непрекъснати ползи.

• В последна сметка ежедневното мислене на детето остава в една такава ембрионална форма, че то даже не е в положение да осъзнае дали е щастливо. И повода за неговата мрачност НЕ се дължи на неприятния психоклимат в фамилията или на обстоятелството, че е бил запитан с неверен звук за това по какъв начин е минал денят му.

Това е единствено дребен лист от това, от което са лишени доста модерни юноши заради обстоятелството, че не са привикнали да работят навреме.

Другият главен проблем сред родители и младежи е, че те въобще не се чуват.

И в случай че юношите не чуват родителите си, защото към момента не са се научили по какъв начин тъкмо, то родителите нямат такова опрощение.

Затова подготвихме за вас отличен речник-преводач за едни от най-популярните тийнейджърски изречения.

В класа имаме единствено идиоти – няма с кого да поддържам връзка!

ПРЕВОД: Не мога да намеря общ език със съучениците си, те не ме одобряват.

НЕ КАЗВАТЕ: Може би казусът е в теб? Трябва ти да изградиш връзка с тях!

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: Разширете неговия обществен кръг отвън учебно заведение (клубове, спорт, групи по интереси)

Нашата госпожа по физика е цялостна глупачка!

ПРЕВОД: Не ми харесва физиката

НЕ КАЗВАТЕ: Не може да е глупава, единствено тъй като е учителка!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Да ти оказа помощ ли с физиката? Имаш потребност от спомагателни часове?

Защо въобще се нуждаем от това висше обучение?!?

ПРЕВОД: Разбирам смисъла на образованието, само че се опасявам да аплайвам.

НЕ КАЗВАТЕ: Не разбираш ли значимостта?!? Ако не завършиш университета, ще станеш боклукчия!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Сигурна съм, че ще отидеш в лицей, което ще бъде в действителност вълнуващо за теб!

Остави ме на мира / М*мка му!

ПРЕВОД:Наистина желая да съм сам/сама

НЕ КАЗВАТЕ: Я, се извини! Първо ми кажи по какъв начин мина учебното заведение и по-късно ще оставаш сам/сама!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Искаш ли да поговорим, отворена съм.

НИКОЙ не е другар с мен, никой няма потребност от мен, никой не ме обича.

ПРЕВОД: Отдели ми малко време да ме изслушаш!

НЕ КАЗВАТЕ: Е, по какъв начин е никой?!? Ето, виж аз, татко ти … Нека ти намерим и още другари! Аз ще реша твоите проблеми..

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Кажи ми какво те тормози. Знам възприятието, усещах се същото като теб.

Но дано, не се лъжем! Няколко насърчителни изречения няма да са задоволителни за възстановяване на връзките сред родител и младеж. Тази обстановка изисква виновен метод към казуса, самообладание и поредни дейности. Затова създадохме маратона “Родител и Тийнейджър ”, седем дневна програма-пътеводител за всеки родител за връзка с неговото дете-тийнейджър.

Нека се научим да бъдем мъдри родители и да поддържаме децата си в този сложен за тях миг!

ПРЕДИ Маратона изгледайте БЕЗПЛАТЕН Уебинар “7 стъпки към младежа ”
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР