Колко и какво знаете за Филип Плейн? От канала във

...
Колко и какво знаете за Филип Плейн? От канала във
Коментари Харесай

Филип Плейн – скандален на модния подиум и в живота

Колко и какво знаете за Филип Плейн? От канала във описват повече за известния дизайнер.

Той е роден на 16 февруари 1978 година в Мюнхен, Германия. В университета Плейн учи право. Започва да се занимава с дизайн, като първо проектира първокласни кревати за кучета. През 1998 година той основава своя персонален фешън бранд „ Philipp Plein International Group “.

Първата сбирка на Плейн е с винтидж военни якета, върху които са избродирани черепи с кристали Swarovski.

През 2009 година е открит първият магазин на марката в Монте Карло и първият търговски шоурум в Милано. След година бутици на марката има във Виена, Москва, Сен Тропе, Кан и Кицбюел. А след още две години в Париж, Маями, Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон и други. През 2019 година марката означи 20-години от основаването си, като годишнината е придружена от голям брой специфични фешън ревюта.

Плейн има фешън линии в колаборация с Миша Бартън, Линдзи Лоън, Снуп Дог, Рита Ора, Наоми Кембъл, Иги Азалия, Фърги, Крис Браун, Парис Хилтън.

През 2019 година той е посочен от бизнес списанието Bilanz като една от най-богатите персони в Швейцария, с чиста стойност от 300 милиона швейцарски франка.

С стилния дизайнер са свързани многочислени кавги по отношение на персоналния му живот и работата, като има и няколко обвинявания за хомофобия и дискриминация. Филип Плейн има един наследник – Ромео. А последната другарка на дизайнера е Лучия Бартоли.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР