Колко енергия имаме, как се чувстваме и как изглеждаме? Отговорът

...
Колко енергия имаме, как се чувстваме и как изглеждаме? Отговорът
Коментари Харесай

Лаборатория „ЛИНА” предлага най-пълните профилактични изследвания през септември и октомври

Колко сила имаме, по какъв начин се усещаме и по какъв начин изглеждаме? Отговорът на тези въпроси се крие в нашето здраве. В днешно време е допустимо даже с дребни, само че навременни грижи и внимание да поддържаме положително физическо положение. Затова оказва помощ и лаборатория “ ” със своите месечни профилактични акции с разнообразни проучвания на понижени цени. Независимо дали сте в търсене на разбори за сърдечносъдов риск, витамини, щитовидни хормони, полови хормони или други, „ ЛИНА “ дава богат избор на варианти.

Кампаниите са налични бързо и елементарно за всички пациенти, посетили независимите и манипулационни на “ЛИНА ” в област Варна. За тях не е належащо направление от доктор или авансово записване на час. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

Избирайки „ “, Вие се доверявате на най-авторитетната лаборатория в България, която употребява най-модерното съоръжение и консумативи без компромис с качеството. Високоспециализираните апарати на „ ЛИНА “ работят единствено с най-голям клас реактиви, а вътрешният и външният народен надзор подсигуряват точност. „ ЛИНА “ евентуално е и единствената лаборатория, която прави Дни на отворените порти, на които дава отговор на въпроси и показва работен развой, който е пример за качество.

А с цел да бъдат оптимално точни резултатите Ви, в идващите редове ще научите по какъв начин да се подготвите преди да посетите лабораторията.

Актуални профилактични акции септември – октомври 2023

Пълно проучване на кръв на понижена цена от 46.30 лева на 32.00 лева

Перфектно начало на всяка профилактика, поради огромния брой разбори - цялостна кръвна картина с 16 индикатора, както и още: урея; креатинин; общ белтък; албумин; холестерол; HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL-холестерол; триглицериди; АсАТ; АлАТ; АФ; ГГТ; калций и фосфор. Тези разбори дават обща картина за здравословното ни положение и е целесъобразно да се вършат най-малко един път в година. Добре е проучванията да се правят заран на гладно.



Скрит сърдечносъдов риск: липопротеин (a) и високочувствителен CRP на понижена цена от 37.00 лева на 27.00 лева

Lipoprotein (a) е проучване, което е задоволително да се направи един път в живота и разкрива постоянно непредвиден риск от инфаркт или инсулт, дължащ се на високи концентрации на тази мощно атерогенна липидна парченце, които са генетично детерминирани. Високочувствителният C-реактивен протеин е добре прочут маркер за оценка на риска от развиване на ССЗ и инсулт вследствие на атеросклеротични промени. За проучванията може да бъде взета кръвна проба когато и да е на деня. Изследването на високочувствителния CRP е желателно да става след цялостно възобновяване след прекарани възпалителни болести.

Витамини по желание от: Витамин D на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева.; Витамин B12 на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева.; Фолиева киселина на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези проучвания са ориентир  дали в реалност се нуждаем от хранителни добавки със наличие на тези витамини.

Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за контролиране равнищата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за естественото кръвотворене и също има въздействие върху действието на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по разнообразни аргументи. Фолиевата киселина е значима за образуването на еритроцитите и има своето значение по време на бременността. Тя е значима и за доста хора, страдащи от анемия, диабет или други болести.

Изследванията се вършат заран на гладно. Добре е най-малко 20 дни преди теста да не са приемани   лекарства или хранителни добавки, съдържащи Витамин В12 и Фолиева киселина.

Щитовидни хормони по желание от: FT3 ; FT4 и TSH  всеки на понижена самостоятелна цена от 12.00 лева на 7.00 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

FT3, FT4 и TSH са главните хормони, виновни за контролиране функционалността на щитовидната жлеза. Изследването им е целесъобразно както при пациенти с разнообразни болести на щитовидната жлеза, по този начин и профилактично два пъти в годината. Всички положения, включващи смяна в тежестта, възприятие на отмалялост, косопад или внезапна смяна в настроението,  са сигнал да се ревизират равнищата на тези хормони. Препоръчително е проучванията да се вършат заран на гладно и преди приема на кафе и питиета с кофеин.

Полов хормон по желание от: LH ; FSH ; Progesterone ; Testosterone ; Estradiol и Prolactin   всеки на понижена самостоятелна цена от 14.00 лева на 11.00 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези разбори са подобаващи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за инвитро процедура или обмисляне на бременност. Част от хормоните се изследват в тъкмо избран ден от месечния цикъл при дамите. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Микроелементи скъсен – профил: мед (Cu ), цинк (Zn), селен (Se) на понижена обща цена от 84.00 лева на 68.00 лева

Тези микроелементи вземат участие в редица значими биохимични процеси в организма като поддържането на клетъчната мембрана, възпроизвеждането на ДНК и РНК, както и в унищожаването на нездравословните свободни радикали. Ефективното им премахване понижава риска от рак и забавя процесите на стареене. Медта, цинкът и селенът са от значително значение и за репродуктивните функционалности на мъжа и дамата и вярното действие на щитовидната жлеза. От друга страна, несъразмерният им прием  води до прояви на токсичност, по тази причина финият им баланс е от значително значение за здравето.

Изследването е уместно за всички, които са решили да посегнат към хранителни добавки, съдържащи: мед, цинк и селен.                                                                                                                                

Наличието на: кожни раздразнения, проблеми с тежестта, косопад,  спазването на  разнообразни хранителни режими, нарушени когнитивни функции  (внимание, памет), мускулна уязвимост, нараснала уморяемост, анемии, постоянно боледуване и други неспецифични признаци и положения също са съображение да проверим  равнищата си на тези микроелементи.

Желателно е да не се пуши преди пробовземането, а приемът на хранителни добавки,  които съдържат тези микроелементи, да бъде прекратен няколко дни по-рано.

Патогенни бактерии и вируси: МБИ - носен секрет и ковид антиген (COVID-19 Ag) на понижена обща цена от 26.80 лева на 18.00 лева

Защо е добре тези проучвания да се вършат дружно при признаци?

Микробиологичното проучване търси в носния секрет причинители на инфекции на горните дихателни пътища. В случай, че се открият болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма за установяване на подобаващия тип антибиотик, който ги повлиява. Резултатът от нея е подготвен на 48-я час от предоставяне на тестът.

Бързият тест за COVID-19 открива съществуването на вирусен антиген, a резултатът се показва като позитивен или негативен. 

Установяването единствено на естествена микробна флора в носния секрет е метод за отбягване на ненужна приложимост на антибиотици и ограничение на бактериалната устойчивост. Положителeн резултат за COVID-19 също изключва използването на антибиотици, защото те не повлияват вирусните причинители. Благодарение на резултатите от двата теста,  лекуващият доктор може да изпише най-правилното и щадящо лекуване.

Проби и за двете проучвания се вземат от горните дихателни пътища.

Chlamydia Trachomatis DNA на понижена цена от 35.00 лева на 28.00 лева

Профилактичното проучване за хламидия е единственият сигурен метод инфекцията да се открие в точния момент. Предимството на Real time PCR методът е, че разрешава детекция на Хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в огромно многообразие от биологични проби:

За дамите - цервикален секрет или урина,

За мъже - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса.

Резултатите са подготвени до 3 работни дни.

Повече за този тип зараза

Бактериалните инфекции, породени от Хламидия трахоматис, са измежду най-честите полово излъчени болести. Широкото разпространяване и затрудненията, които предизвиква хламидията, дефинира потребността от нейното навреме диагностициране и лекуване.

Хламидийната зараза е известна като тиха болест, тъй като доста от засегнатите нямат признаци. При съществуване на такива, те се появяват 4 до 20 дни след контакта. Най-често включват: вагинално/ уретрално течение, парене при уриниране, болежка или кървене. Ако не се лекува, хламидийната зараза може да докара до съществени репродуктивни или други здравословни проблеми, като стерилитет, извънматочна бременност, инфектиране на простатата и други

 

DNA Хламидия, Микоплазма, Найсерия, Трихомони на понижена цена от 80.00 лева на 65.00 лева

Генетичен тест, който посредством PCR способ открива  четири полово излъчени инфекции- Chlamydia Trachomatis, Neisseria gonorrheae, Mycoplasma genitalium и Trichomonas vaginalis. Тези инфекции засягат двата пола и възрастовата граница е най-вече сред 18 и 45 години. Голяма част от случаите са безсимптомни. Това постоянно води до съществени затруднения при мъжете и дамите. Изследването се предлага за лица с болестни прояви, при честа промяна на сътрудниците, на хора с репродуктивни проблеми и при обмисляне на бременност.

 Материал за проучване

 За дами - цервикален секрет или първа утринна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа утринна урина, еякулат, простатен секрет.

 Резултатите от проучването излизат до 3 работни дни.

Медицинска лаборатория „ ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали в област Варна.  Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

* обява

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР