Колко екологично чисти са електромобилите? Тема, която винаги е поляризирала

...
Колко екологично чисти са електромобилите? Тема, която винаги е поляризирала
Коментари Харесай

Е-колите замърсяват с 30% по-малко от колите с ДВГ… след 90 000 км

Колко екологично чисти са електрическите автомобили? Тема, която постоянно е поляризирала мненията на поддръжниците и съперниците на електрическите автомобили. По нея е изписано доста, направени са доста изследвания, само че още едно в никакъв случай няма да навреди.

Ново немско изследване открива, че в течение на виталния цикъл (200 000 км), електрическите коли са доста по-чисти от своите бензинови и дизелови аналози, въпреки да започват своя живот с по-голям екологичен дълг, който оставя доста благоприятни условия за усъвършенстване.

Всичко това са обстоятелства, които са известни. Немското без значение изследване споделя, че методът на рандеман на металите и последващото им култивиране, належащо за батериите, стои в основата на това замърсяване, което се написа на сметката на електрическите автомобили още преди да са минали първия си километър.

Проучването стига до заключението, че един електрически автомобил се нуждае от 90 000 км пробег, с цел да нулира дълга си към природата. След това става доста „ по-зелен ” от стандартните модели.

“Точният витален цикъл на колите зависи от голям брой фактори – индустриален цех, енергиен микс в производството на автомобила и съставни елементи, както и задвижваща система, употребена на пътя, а също и силата за зареждане ”, споделя доктор Йоаким Дамаски, ръководител на VDI Gesellschaft Fahrzeug, немски инженерна асоциация.

“EV и хибридните коли започват с екологично задължение поради огромната потребност от материали за произвеждане на задвижващата им технология, защото производството на батерията към момента се прави съвсем извънредно в Азия. ”

С течение на виталния си цикъл обаче електрическите автомобили стават по-чистият вид за транспорт. След 200 000 км EV ще е отделил 24,2 тона CO2 излъчвания. За съпоставяне, един дизелов автомобил ще е отделил 33 тона, което е с над 36% повече.

Още по тематиката и други забавни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР