Колко е по-различен Борислав Сарафов от господин Иван Гешев? Сега

...
Колко е по-различен Борислав Сарафов от господин Иван Гешев? Сега
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Колко по-различен е Сарафов от Гешев?

Колко е по-различен Борислав Сарафов от господин Иван Гешев? Сега извършва също длъжността основен прокурор и би трябвало издигналите го трима членове на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) да обяснят това. Това е мнението за бъдещото развиване на процедурата по желание на на члена на Висш съдебен съвет арбитър Атанаска Дишева.

В студиото на БТВ тя изясни, че в една от хипотезите си Сарафов не е откровен, защото единствено преди седмици съобщи, че не желае да е основен прокурор . По какви аргументи се е трансформирало решението му, може да единствено да се гадае, уточни Дишева. Освен това съдията уточни, че по няма никакво придвижване, тя не знае по какъв начин Сарафов ще се оправи с този случай да вземем за пример. Следващият случай, който се нуждае от разяснение и дейна реакция е казусът с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Тези случай се отнасят до действието на цялото общество, посочи арбитър Дишева.
 Номинацията на Сарафов - вътрешен човек, а и няма други претенденти
Номинацията на Сарафов - вътрешен човек, а и няма други претенденти

Гласуването за избора на нов основен прокурор ще се състои на 16 януари 2025 година

Тя прикани Борислав Сарафов да даде пояснение пред обществото и за фотографията си с Петьо Петров - Еврото. Има информация, която се нуждае от съществени пояснения и следствия, която се дължи освен в границите на процедурата по желание на нов основен прокурор, а и на самото общество, акцентира арбитър Дишева.

Според нея система за напън и въздействие в правосъдната система съществува.

Отново в студиото на БТВ преподавателят по конституционно право Орлин Колев съобщи, че Висшият правосъден съвет (ВСС) може да предложи претендент за основен прокурор и е направил напълно законна и законоустановена процедура. В пълномощията на Висш съдебен съвет да създаде или да не създаде процедурата за избор на нов основен прокурор. Дори и да се сезира Конституционния съд за тълкувателно решение няма гаранция, че то ще бъде позволено за разглеждане.

Според него даже и президентът Румен Радев да върне процедурата по желание на нов основен прокурор, Сарафов може още веднъж ще бъде избран отново от Висшия правосъден съвет и тогава президентът е задължен да издаде декрет.
 ПП-ДБ желае Конституционният съд да пояснява може ли този Висш съдебен съвет да избира основен прокурор
ПП-ДБ желае Конституционният съд да пояснява може ли този Висш съдебен съвет да избира основен прокурор

Подкрепа получиха от Алианс за права и свободи, или достоверното Движение за права и свободи на Доган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР