Колко често трябва да правите секс, когато се опитвате да

...
Колко често трябва да правите секс, когато се опитвате да
Коментари Харесай

Тест: Може ли да увеличите шансовете си за бременност?

Колко постоянно би трябвало да вършиме секс, когато се пробвате да забременеете?

а) Всеки ден

б) Пазим се за овулацията

Ежедневният секс покачва възможностите за бременност, само че през ден е също толкоз положително. Освен това може да понижи напрежението от нуждата да го вършиме всеки ден. Това би трябвало да е занимателно, нали?

Ако се притеснявате, че прекомерно честите опити ще повлияят на спермата на колегата ви, недейте. Ежедневният секс не понижава плодовитостта на мъжа.

Кога би трябвало да започнете? Трудно е да се предскаже тъкмо по кое време ще имате овулация и ще бъдете фертилни, тъй че се стремете към всеки втори ден незабавно след края на менструацията.

За да помогнете на спермата да доближи до яйцеклетката, най-хубавата полова позиция е:

a) Мисионерска поза

б) С краката на дамата във въздуха

в) Позицията няма значение

Правете го както желаете. Учените нямат доказателства, че която и да е позиция оказва помощ на повече сперматозоиди да доближат задачата си. Сперматозоидите нормално навлизат в шийката на матката в границите на секунди след еякулацията. Добре е да не ставате 10-15 мин след секс, обаче.

Носенето на слипове ще направи мъжа ви ялов.

а) Вярно

б) Невярно

Докато прегряването в действителност понижава броя на сперматозоидите на мъжа, слиповете не основават толкоз топлота, колкото сауните и горещите вани, което може да навреди на качеството на спермата. Проучванията не демонстрират връзка сред носенето на гащета и безплодието.

Най-добрият натурален метод да предвидите по кое време сте най-фертилни е да наблюдавате:

а) Вашата менструация

б) Как се трансформира секретът ви

в) Вашата телесна температура

Най-добрият метод да разберете най-плодородните си дни е с комплект за овулация. Но вашата цервикална слуз също може да ви даде няколко улики. Някои хормони я вършат чиста и хлъзгава (като яйчен белтък) към овулацията, с цел да оказват помощ на сперматозоидите да плуват до яйцеклетката.

Вашият цикъл не е безусловно добър метод за следене на овулацията, защото циклите на дамите могат да бъдат доста разнообразни, тъй че вашите оценки може да не са верни. И телесната ви температура се покачва след овулацията, тъй че това е единствено знак, че към този момент се е случило.

Искате да сте по-точни и да знаете вашия ден на овулация. По-добре да вършим секс:

а) В деня на овулацията и 2 дни преди този момент

б) В деня на овулацията и 2 дни по-късно

Тъй като спермата може да оцелее няколко дни в тялото ви, сексът преди овулация може да ви помогне да забременеете. Идеалният прозорец е 3 дни: денят на овулация и 2 дни преди него.

Яйцеклетките би трябвало да бъдат оплодени в границите на 24 часа след освобождението им от яйчниците. Това значи, че правенето на секс ден или два по-късно може да е прекомерно късно.

Ако проследявате овулацията си въз основа на календара, може да желаете да вършиме секс няколко дни преди и след предстоящата дата, защото действителният ден може да се измества от месец на месец. Комплектите за предсказание на овулация могат да ви оказват помощ да получите още по-точно време.

По-добре е да вършиме секс заран, в сравнение с вечер, в случай че се пробвате да забременеете.

а) Вярно

б) Невярно

Часът от деня няма значение. Най-важното е да се опитате да вършиме секс в деня на овулацията и 2 дни преди нея.

Опасно ли е да забременеете незабавно след прекъсване на хапчето?

а) Да

б) Не

Няма никаква щета за вас или вашето бебе, в случай че забременеете незабавно след прекъсване на хапчето. Но може да желаете да довършите опаковката, преди да започнете да пробвате, с цел да не получите нередовно кървене. И може да е предизвикателство да предвидите овулацията си, до момента в който циклите ви още веднъж не станат постоянни.

За кое не би трябвало да се притеснявате, в случай че се пробвате да имате бебе?

а) изразходване на 1/2 чаши кафе

б) Пушенето

в) Диети

Една или две чаши кафе няма да навредят на възможностите ви за забременяване и е безвредно и по време на бременност.

Защо да спрем цигарите и диетите? Пушенето може освен да аргументи неплодородие, само че и да накара менопаузата да стартира по-рано.

Загубата - или наддаването - на прекалено много тегло може да наруши менструалния ви цикъл. Ако се пробвате да забременеете, яжте уравновесена, питателна диета. Стремете се към обикновено тегло. Поднорменото тегло може да понижи възможностите ви.

Избягвайте алкохола, когато се пробвате да забременеете, тъй като:

а) Може към този момент да сте бременна

б) Това може да ви направи по-малко плодовити.

в) И двете

Когато решавате какво да вършиме, не забравяйте, че може да не знаете тъкмо по кое време ще забременеете. Проучванията демонстрират, че пиенето на алкохол по време на бременност - даже в ранна бременност - може да аргументи вродени недостатъци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР