Колко често се случва да се будим със схванат врат?

...
Колко често се случва да се будим със схванат врат?
Коментари Харесай

Толкова е лесно! Ето как да облекчите болката във врата

Колко постоянно се случва да се будим със вдървен врат? Завъртането на главата провокира пареща болежка. Този дискомфорт най-често се предизвиква от спане в неправилна позиция или върху неуместна възглавница. Състоянието може да бъде много мъчително и даже да попречи на някои от ежедневните действия.

Когато масажирането на мъчителната област за към минута не донесе облекчение, от изгода могат да бъдат препоръките на физиотерапевтите, ориентирани непосредствено към сковаността във врата...

Стъпка 1: Трябва да намерим мъчителното място на врата и да сложим ръката си върху него. Ако болката е от дясната страна на врата или гърба, следва да сложим дясната си ръка. Ако тя е от лявата страна, следва да се употребява лявата ръка.
В случай че не можем да достигнем до врата си, следва да използваме тенис топка или нещо друго, с цел да успеем да докоснем мъчителното място. Можем също по този начин да се облегнем на стената.

И това е забавно: Шиповете се получават и от неправилна стойка - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Стъпка 2: Прилага се лек напън върху мястото с пръстите на ръката. Следва да се усети слаба болежка. Натискът не трябва да е доста мощен, с цел да се избегне усилване на неприятното чувство.

Стъпка 3: Главата постепенно се завърта в посока, противоположна на страната, от която е болката. След това тя се накланя диагонално, като че ли се опитваме с брадичка да докоснем подмишницата си. Натискът оказва помощ за разпределяне на мъчителния мускул и освобождава напрежението.

Стъпка 4: Предходните стъпки се повтарят за към 20 минути, след което вратът се разтяга също както когато ставаме заран от леглото. Изпълнението на тази серия от придвижвания поддържа мускулите отпуснати и оказва помощ против болката и сковаността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР