Колко часа спят котките? Колко хамбургера продава McDonald's по света?

...
Колко часа спят котките? Колко хамбургера продава McDonald's по света?
Коментари Харесай

Девет невероятни, но напълно верни факти

Колко часа спят котките? Колко хамбургера продава McDonald's по света? Къде е най-студеното място на планетата?

Кой създател на детски книги е ненавиждал децата? На всички тези и още доста други въпроси дава отговор американското издание Shoubizz.

1. Кралят не се връща на сцената

Елвис Пресли не е бил обожател на бисовете. Когато напускал сцената, той в никакъв случай не се прибирал. Затова и изразът "Елвис напусна постройката ", който се съобщавал по високоговорител на феновете след всеки концерт на Елвис, с цел да не чакат на вятъра завръщането му, в последна сметка се е трансформирал в девиз на американската попкултура.

2. Най-скъпата кино сцена

Сестрите Уашовски поискали 80 млн. $ за основаването на "Матрицата ", само че Warner им отпусна единствено 10 млн. $ и точно толкоз похарчиха за началната сцена на първия филм. След като видели сниманото, студиото им отпуска милионите.

3. Най-„ синята” страна

Около 17% от общата повърхност на Швеция е покрита с боровинки.

4. Най-работливият ни мускул

Мускулите на очите ни се движат доста повече, в сравнение с си мислите към 100 000 пъти дневно! За съпоставяне, мускулите на краката би трябвало да изминават по към 80 км дневно, с цел да създадат същото упражнение.

5. Басейн от слюнка

През целия си живот човек създава задоволително слюнка, с цел да изпълни два олимпийски плувни басейна.

6. Лилави моркови

Смята се, че морковът се е появил към 3000 година прочие н. е. в Афганистан. Любопитното е, че по това време те са били лилави извън и жълти от вътрешната страна. Първият оранжев морков е създаден изкуствено в Холандия през XVI в., с цел да подхожда на цвета на холандското кралско семейство.

7. Най-студената точка на планетата

Най-студената точка на планетата е Антарктида. През зимата температурите могат да паднат до -73°С. Там се намират и 70% от сладката вода на Земята и съвсем 90% от леда на планетата ни.

8. Впечатляващи продажби

Макдоналдс продава по 75 хамбургера в секунда. Поне такава е рекламната легенда, която поддържа водещата верига заведения за хранене за бързо хранене.

9. От гаража към покоряването на света

Не единствено Apple е почнала в гараж. Amazon, Disney, Гугъл, Harley Davidson, Microsoft, Nike и даже The Beatles са стартирали по същия метод.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР