Колко бихте похарчили за сандвич с пиле? 5 долара? $10?

...
Колко бихте похарчили за сандвич с пиле? 5 долара? $10?
Коментари Харесай

6-месечната одисея на един мъж, твърдо решен да си направи домашно приготвен сандвич за $1500 от нулата, завършва с разочарование

Колко бихте похарчили за сандвич с пиле? 5 $? $10? А $1500? Звучи доста за сходно нещо, а „ хапката “ става още по-горчива, когато разберете, че приготвянето му от нулата лишава шест месеца.

Въпросният сандвич е един от плановете на Анди Джордж, водещ на канала How To Make Everything в YouTube, който е събрал 1,74 милиона клиенти. В епизод, излъчен онлайн през 2015 година, той научава по сложния метод какъв брой доста старания може да се положат за изработката на един средностатистически сандвич.

" Изразходвах 6 месеца и 1500 $, с цел да направя сандвич напълно от нулата, в това число развъждане на лични зеленчуци, правене на лична сол от океанска вода, доене на крава, с цел да направя сирене, мелене на лично брашно от пшеница, събиране на личен мед и собственоръчно ликвидиране на пиле ", написа Джордж в YouTube.

Всичко стартира със основаването на градина - в последна сметка ви е належащо място, където да отглеждате зеленчуците. След това Джордж се захваща със солта, като отива до океана. Морската вода се сварява и подозрителният бял прахуляк се изсипва в резервоар с цип Ziploc  - същият, в който е пренесен домат за осеммесечно пътешестване в космоса - което прави прекосяването през летищната инспекция малко по-забавно. 

Важно е да се означи, че въпреки и океанската сол да е изцяло подобаваща за подправяне на храната, производството на сол от мощно нечиста морска вода може да бъде проблематично. Ако не е приготвена вярно, в нея може да има тежки метали, химикали и бактерии.

По-късно виждаме по какъв начин Джордж механично разбърква прясно изцедено краве мляко, като по този метод кара маслените глобули да се слепват. В последна сметка мазнините се сплотяват в бучка, която познаваме като масло, а останалата течност е това, което назоваваме мътеница.

Шест месеца и доста пари по-късно Джордж най-сетне получава своя сандвич, изработен на място. И по този начин, какъв е бил усетът му? Според приятелите и фамилията му – неприятен.

" Вкусът му е като на коркова дъска, потопена в лимонен сок ", споделя един човек във видеото. Ех!

Що се отнася до плановете " Направи си самичък ", това даже не е най-странното, което сме виждали тази седмица. Молим ви, вижте чудото, което съставлява домашно направеният тостер.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР