Колко абстрактно звучи - дойде новата власт. Дали власт дойде?

...
Колко абстрактно звучи - дойде новата власт. Дали власт дойде?
Коментари Харесай

Писателят Димитър Недков: В политиката или си някой, или си на някого, Радев да се сърди на себе си

" Колко нереално звучи - пристигна новата власт. Дали власт пристигна? Смятам, че България се намира в по този начин наречения политически дефолт, което значи, че кредиторите, гласоподавателите, най-малко при демокрацията е по този начин, възложителите на публичната поръчка към политическата класа, останаха отвън нея. За първи път имахме едни избори, в които, може би, с изключение на една единствена партия, никой от гласоподавателите не получи това, което му обещаваха ", каза писателят Димитър Недков в студиото на " Денят ON AIR ".

" Този път по време на предизборните акции ми направи усещане по какъв начин всички говореха какво няма да създадат никога, това беше формата на заричане на това нещо. Само Движение за права и свободи споделяше какво желае да направи и искрено си сподели, че този път властта без тях не може ", акцентира Недков и добави, че в България и в политиката, е както в живота - " или си някой, или си на някого ".

" През целия български преход ние имаме единствено две политически персони, които са някой. Това са Ахмед Доган и Иван Костов, това са двама професионални, самоизградили се български политици, които са си някой ", сподели писателят пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи сега България има " официално държавно управление. " " Независимо от сделките, които имат, имаме безусловно фиктивен министър председател, който с изключение на да съставлява себе си, нищо друго няма да взема решение, властта напълно се намира в ръцете на две персони от " Промяната ". Това са действителният министър председател и вземащ решенията Асен Василев и всичко минава през координацията на Лена Бориславова ", счита Недков.

Според него предстоят значими решения за взимане, които могат да се окажат пагубни за страната.

Относно президента, Димитър Недков съобщи, че " той е първият главнокомандващ президент, на който му е назначен не министър на защитата, а министър на войната. Отдавна се питаме за какво се назоваваме Министерство на защитата. В момента всеки води война с всеки. Президентът може да се сърди единствено на себе си, тъй като единствено преди три години, той разгласи на форума за триморието, че главната цел на страните от Прибалтика е реализиране на синергия със стратегическите ползи на Съединени американски щати. Ако си спомним, тогава бе презентиран планът " Промяната ". Кой ги представи на президента? Това е, може би, посолството ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР