Колизеума в Рим може да стане арена на съвременна гладиаторска

...
Колизеума в Рим може да стане арена на съвременна гладиаторска
Коментари Харесай

Колизеумът в Рим става арена на гладиаторската битка между Мъск и Зукърбърг

Колизеума в Рим може да стане сцена на модерна гладиаторска борба сред софтуерните милиардери Илон Мъск и Марк Зукърбърг. За това оповестява „ Дейли мейл “.

Италиански държавен чиновник заяви, че преди няколко дни Италия е предложила 2000-годишната постройка като полесражение за историческата борба в клетка сред притежателя на Туитър и създателя на Facebook.

Твърди се, че министърът на културата към този момент се е свързал със Зукърбърг за образуване на пряк конфликт в историческата забележителност, която е едно от седемте чудеса на света.

Мъск се похвали в Туитър на 20 юни, че е „ подготвен за мач в клетка “, на което шефът на Мета отговори в Инстаграм: „ Изпрати ми локация “.

Сега софтуерните магнати могат да стигнат до съглашение за мястото на конфликта, като TMZ Sports оповестява, че и двамата биха се радвали той да се състои в Колизеума.

Мъск добави към спекулациите тази заран, като написа в Туитър: „ Има късмет борбата да се случи в Колизеума “. Екипът на Зукърбърг е предал известието на президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дана Уайт, чиито хора са се свързали с италианския министър.

Милиардерите се готвят интензивно за борбата

Мъск продължи да подвига звук към борбата, като цитира героя на Ръсел Кроу от паметния филм „ Гладиатор “ - военачалник Максимус, който споделя на бойците си преди борба: „ Това, което вършим в живота си в този момент, отеква във вечността ".

Той даже разгласява скеч от кино лентата на Монти Пайтън „ Животът на Брайън “, показващ останките на убити гладиатори в Колизеума, с надпис „ Трябва да поработя върху издръжливостта си “.

51-годишният Мъск е по-висок и по-тежък от 39-годишния Зукърбърг, само че създателят на Meta съставлява сериозна опасност поради пристрастеността си към бразилското жиу-жицу.

Ако мястото на борбата в действителност се окаже амфитеатърът, то този борба ще бъде първата от стотици години насам на именитата сцена.

В интервала на разцвета си на стадиона с потенциал 50 000 души, постоянно са се провеждали смъртоносни борби сред гладиатори - в този момент обаче руините му могат да поберат единствено няколкостотин души и вместо борби на него се организират концерти.fxxxx
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР