Колите във Варна се покриха с жълт пясък. Според информация

...
Колите във Варна се покриха с жълт пясък. Според информация
Коментари Харесай

Колите във Варна се покриха с пясък от Сахара

Колите във Варна се покриха с жълт пясък. Според информация на MeteoBalkans, това е пясък от Сахара, а явлението се следи в цяла България. Снимки наводниха мрежата, а сигнали имаше от Родопи, Бургас и редица точки в Източна България. Рано тази заран във Варна имаше плътна мъгла. Според консуматори, даже след измиване на автомивка, по колите личат петна. 

Вчера цяла Гърция бе покрита с прахуляк от Сахара. Апокалиптични фотоси от разнообразни точки на южната ни съседка стреснаха хората. Гръцкото пулмологично сдружение излезе с предизвестие, че това събитие доста утежнява качеството на въздуха и предложи на жителите да останат по домовете си.

Фините прахови частици могат да обхванат надълбоко в белите дробове и даже да навлязат в кръвта. За хора със болести като астма, бронхит или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), излагането на тези частици може да утежни признаците, което води до зной, кашлица, хрипове и дискомфорт в гърдите.

Африканският прахуляк може да аргументи реакции от алергичен вид при някои хора - запушен нос, кихане и сълзене на очите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР