Колин Кантуел, човекът, проектирал бойната станция „Звездата на смъртта“ в

...
Колин Кантуел, човекът, проектирал бойната станция „Звездата на смъртта“ в
Коментари Харесай

Почина създателят на бойната станция „Звездата на смъртта“ от „Междузвездни войни

Колин Кантуел, индивидът, проектирал бойната станция „ Звездата на гибелта “ в галактическата сага „ Междузвездни войни “, умря на 90 години, заяви Асошиейтед прес.

От „ Холивуд репортър “ прибавят, че партньорката на Кантуел – Сиера Дал, е удостоверила, че Колин е умрял в дома си в Колорадо в събота.

Star Wars Death Star designer Colin Cantwell dies aged 90
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Кантуел проектира прототипите на изтребителя X-wing Starfighter и бойната станция „ Звездата на гибелта “. Работил е и по филмите „ 2001: Космическа авантюра ", „ Близки срещи от третия тип “ и „ Военни игри “.

Кантуел е роден в Сан Франциско през 1932 година Преди да се трансформира в един от най-известните дизайнери, концептуални художници и режисьори в Холивуд, учи анимация в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и приключва Архитектурното учебно заведение на Франк Лойд Райт.

Colin Cantwell came up with the prototypes for the original Star Wars films - with other artists developing the iconic designs further
— Sky News (@SkyNews)
През 60-те години Кантуел работи в Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА по просветителни стратегии. Дизайнерът спомага и на именития публицист Уолтър Кронкайт при подготвянето на информациите за кацането на Луната през 1969 година

Кантуел е създател на два научнофантастични романа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР