Количеството , залели град Волос в Централна Гърция, е 30

...
Количеството , залели град Волос в Централна Гърция, е 30
Коментари Харесай

Нови наводнения в Гърция, стотици души са евакуирани frognews.bg

Количеството, залели град Волос в Централна Гърция, е 30 пъти над междинното равнище за септември още преди да е пристигнал краят на месеца, уточни синоптикът Сакис Арнаутоглу в обява в обществените мрежи, представена от гръцките медии. 

 

Средното количество превалявания за месец септември е 35 литра на квадратен метър, до момента в който във Волос за 27 дни са регистрирани 1000 литра вода на квадратен метър. 

 

Арнаутоглу означи, че не помни „ в миналото регион да бил удрян от стихия с такова мощ за толкоз къс интервал “, колкото префектура Магнезия, чийто административен център е град Волос.

 

Същото удостовери и метеорологът на националната гръцка телевизия ЕРТ Панайотис Янопулос, съгласно който в никакъв случай до момента не се е случвало две тежки метеорологични феномени да се проявят толкоз скоро едно след друго в един и същи квартал и в един и същи град, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той добави, че този месец във Волос е било планувано да паднат превалявания сред 30 и 50 милиметра и то единствено един път. 

 

Метеорологът допусна, че преваляванията ще стигнат до 300 мм. Той посочи, че интензивността на сегашния буреносен не е еквивалентна на предходния „ Даниел “, който остави пагубни последствия, с които жителите още се борят.

 

Относно северните елементи на остров Евбея, които също са наранени от бурите на „ Елиас “, Панайотис Янопулос уточни, че „ количествено са паднали още веднъж 400 – 450 милиметра “.

 

Той предвижда, че на следващия ден заран още веднъж ще вали в префектурите на Централна Гърция Тесалия и Фтиотида, на Спорадските острови, както и в Северна Евбея. 

 

В умозаключение метеорологът на ЕРТ добави че „ неприятното време всъщност е достигнало своя край “.

 

Междувременно през миналата нощ в град Волос са избавени 257 блокирани жители, съобщи министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Васи́лис Кики́ляс. По думите му на място са били и към момента са половината чиновници от специфичното звено за реакция при бедствия.

 

„ Огромните количества, невижданите количества превалявания, още веднъж единствено за няколко дни ни демонстрират по неоспорим метод, че климатичната рецесия към този момент е тук, в Средиземноморието, в Гърция.

Климатичната рецесия е тук и ние би трябвало да използваме всичките си сили, страната, политиците, учените, жителите, поотделно и всички дружно, с цел да вземем значими решения за това по какъв начин да се оправим с това, което сигурно следва в бъдеще “, сподели Кикиляс.

 

По-рано през септември лишиха живота на стотици души в Гърция.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР