Количеството дървесни отпадъци, които се оползотворяват в България, е нараснало

...
Количеството дървесни отпадъци, които се оползотворяват в България, е нараснало
Коментари Харесай

Оползотворяваме с 160 хил. тона повече дървесни отпадъци

Количеството дървесни боклуци, които се оползотворяват в България, е повишено от 208 726 тона през 2014 година на 369 399 тона през 2016 година Това стана ясно от данни, изнесени по време на семинар в Министерство на околната среда и водите за ефикасното ръководство на дървесните боклуци и слънчогледовите люспи в подтекста на прехода към кръгова стопанска система , с присъединяване на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и браншови организации

Голяма част от тези боклуци се преработват в пелети и брикети за промишлено и битово отопление , като броят на потребителите на дървесни пелети и брикети нараства с към 10-30% годишно. Данните са представени от екипа на изпълнителя по план, предоставен от Министерство на околната среда и водите.

Проектът е за създаване на предложение за критерии в сходство с настоящата правна рамка за непряк артикул и завършек на отпадъка във връзка с дървесните боклуци и отпадъците от слънчогледови люспи. Представени са съществени източници за генерирането им, използваните механически условия за третирането им, продуктовите условия и техническите стандарти към пелетите и брикетите от тези боклуци.

Според специалистите за реализиране на ресурсна успеваемост и стимулиране на поетапния преход към кръгова стопанска система в бранша на дървообработващата и преработваща промишленост и производството на слънчогледови масла е належащо да бъде насърчена конкурентоспособността на българските компании .

Това е допустимо чрез основаване на механизми за ръководство на дървесните боклуци и люспите като " неотпадъци ", които дават отговор на стандартите и подсигуряват високо равнище на отбрана за околната среда и човешкото здраве .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР