Количествата бактерии и микроорганизми в домовете ни са невероятни, повечето

...
Количествата бактерии и микроорганизми в домовете ни са невероятни, повечето
Коментари Харесай

Най-мръсните предмети вкъщи

Количествата бактерии и микроорганизми в домовете ни са невероятни, множеството от тях - скрити в предмети от бита, които използваме постоянно, без да си даваме сметка какъв брой мръсни са.

Именно поради продължителното им потребление и поради обстоятелството, че бактериите знаят по какъв начин да оцеляват, милиони от тях се настаняват в къщата ни. Да забележим кои са най-замърсените места в дома ни, съгласно Hola, и по какъв начин да изгоним тези нежелани съквартиранти

Дъска за рязане

Въпреки че всичко, което слагаме на масата, е прясно измито, в никакъв случай не можем да сме сигурни, че сме премахнали всички микроорганизми, които са в суровите храни. В случая на месото е на практика невероятно това, което нарязваме на дъската, да няма някакви бактерии, които да останат да се придържат към повърхността ѝ. Така се получава циничен кръг, тъй като в случай че замърсяваме дъската всякога, когато слагаме нещо, замърсяваме останалата част от храната по-късно.

Затова извънредно значимо е освен да мием всеки артикул, който режем на дъската, само че и да мием дъската след всяко рязане на друга храна.

Що се отнася до това пластмасови или дървени дъски да употребяваме, въпросът е противоречив. Макар желанията на множеството хора да са към дървените, в тях се получават микроскопични цепнатини, които се наблъскат в бактерии.

Пералнята

Според изследване на Университета в Аризона, нашата пералня може да има над 500 милиона бактерии в барабана си. Това се случва, тъй като всякога, когато я пълним с мръсни облекла, храним влажна микро галактика, в която, макар потреблението на препарати и омекотители, бактериите съумяват да оцелеят отвън облеклата и да се открият в барабана.

Много от тези бактерии и микроорганизми са донесени от улицата с нашите облекла. Тялото ни обаче създава и епителни кафези, които посредством кожата също остават в облеклата. Те служат като храна за бактериите и ги поддържат живи в барабана.

Решението да се постави завършек на тази колония от бактерии е да перем без облекла с белина един път месечно, с цел да дезинфекцираме барабана.

Дистанционното

Не е извънредно да намерим дистанционното управление на тв приемника на масата за хранене, с цел да сменим канала, до момента в който ядем, или да го държим до нас на дивана и да манипулираме със същата ръка, която използваме, с цел да сложим пуканки в устата си.

Е, би трябвало да сме наясно, че евентуално в отдалеченото има повече от 250 хиляди разнообразни бактерии. Много постоянно, прибирайки се у дома от улицата, първото нещо, което вършим - като инстинктивно деяние, е да хванем отдалеченото и да пуснем тв приемника, преди да сме си измили ръцете. Така пренасяме незабавно голям брой бактерии по отдалеченото, което по-късно пипаме с чисти ръце.

Дистанционното ръководство е един от предметите, които допираме най-вече през целия ден. То е и измежду най-мръсните, макар че не го виждаме с просто око.

Силно целесъобразно е да отделяме, понякога, по няколко минути за почистването му. Трябва просто да използваме забрадка с дезинфектант, който обаче постоянно прилагаме непряко. Трябва да употребяваме и препарат, който не е доста разяждащ, тъй като мастило върху бутоните на отдалеченото елементарно може да се изтрие.

Телевизорът

Може би ще се изненадате да узнаете, че тв приемникът е един от най-замърсените домашен уреди, тъй като магнитното поле, генерирано по време на работа, притегля микроорганизми във въздуха. То е и същински магнит за бактерии.

Да, новите плазмени и LCD тв приемници имат по-слабо електромагнитно поле от старите, поради което и притеглят по-малко бактерии. Но тв приемникът би трябвало да бъде почистван понякога, с цел да премахнем тези нежелани организми. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР