Коли паркирани от двете страни по тесни улици, тротоари, останали

...
Коли паркирани от двете страни по тесни улици, тротоари, останали
Коментари Харесай

Студенти завземат улици в центъра на Пловдив, барикадират тротоари и са над закона

Коли паркирани от двете страни по тесни улици, тротоари, останали напълно под гумите на колите и цялостен транспортен безпорядък - това е перманентната обстановката към ректората на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".
Прочетете още
Ежедневното барикадиране на целия регион към университета попречва живущите в региона да минават и паркират обикновено. 

Блокадата обгръща всички улици към постройката на ПУ, само че казусът е най-сериозен на лицевата част - ул. " Цар Асен " и " Костаки Пеев ". Тъй като трасето е задънена улица, синя зона там няма. За сметка на това студенти непрестанно паркират гратис и от двете страни на улицата, както и върху тротоарите. Живущите не могат да употребяват зоната за паркиране, тъй като тя е заета. 

Неуморно екипи на Общинска полиция глобяват нарушителите, спрели от страната на университета. Често могат да бъдат видени прозорци с по няколко санкции, но и това не обезсърчава нарушителите и колите не престават да се разполагат всекидневно в неразрешени зони или да се употребяват от безплатните места. 

Резултатът е повече повърхност заета от коли, в сравнение с такава за прекосяване. 

" Аз съм с огромна кола и колкото да преминавам. Честно не мога да изкарам колата си от гаража, тъй като има спрени коли отвред. Преминаването пък е извънредно рисково, тъй като улицата е тясна по този начин или другояче, и когато има два реда коли от двете страни, непрестанно пораждат леки произшествия. Лично аз съм звънял десетки пъти да глобяват нарушителите. Това обаче не ги респектира ", уточни живущ в региона пред TrafficNews. 

Останалите улици са синя зона. На тях също има спрени коли, които постоянно са в нарушаване, защото не са заплатили таксата. 

Пловдивчани молят за повече наказателни акции в региона, само че и да се мисли за някакво по-глобално решение на казуса, защото на процедура техните домове остават без достъп с автомобил. 





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР