Коли без обозначителни знаци може да ловят нарушителите на пътя.

...
Коли без обозначителни знаци може да ловят нарушителите на пътя.
Коментари Харесай

КАТ иска да лови нарушители с необозначени коли

Коли без обозначителни знаци може да ловят нарушителите на пътя. Това заяви шефът на КАТ „ Пътна полиция “ Бойко Рановски пред Българска национална телевизия.

„ Има процедура в други страни, където по съществени пътни артерии главно автомагистралите се движат полицейски коли – необозначени, които снимат тъкмо такива нападателни водачи. И по-късно на база на тези записи, които са направени от полицейски чиновник, по отношение на всеки от тези водачи се взима отношение.

Премахват знаците за камери на пътя

КАТ ще ревизира с изключение на водачите и пасажерите

Това, за жалост в България все още не работи.

Може би е една от посоките, в които би трябвало да обърнем внимание да оборудваме полицейски коли с механически средства, които да откриват най-агресивните водачи. Това са водачите, които провокират тежките катастрофи “, изясни Рановски.

Той добави, че за жалост към момента има водачи, които не съблюдават законодателството и не се преценяват с разпоредбите. „ Основни аргументи за пораждане на произшествията са нарушаванията на водачите и несъобразяване със съответните разпореждания “, посочи шефът на КАТ.

Рановски разгласи, че

месеците юни, юли и август са най-рисковите за произшествия.

За последните три години през летните месеци са починали по 200 души.

От началото на годината пък са издадени 180 хиляди фиша за превишена скорост. Почти 4 300 автомобила са с прекъсната регистрация. Заради летния сезон е засилено полицейското наличие по автомагистралите и първокласните пътища.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР