Kолекцията на Max Mara за есен/зима 2022, представена в рамките

...
Kолекцията на Max Mara за есен/зима 2022, представена в рамките
Коментари Харесай

Белите панталони – основен тренд в колекция Max Mara есен-зима 2022

Kолекцията на Max Mara за есен/зима 2022, показана в границите на Седмицата на модата в Милано, съчетава модернизъм с класическа грациозност и мощно подчертана женственост.

Основният източник на ентусиазъм за Ян Грифитс при основаването на сбирка есен-зима 2022 е представителката на дадаизма - художничката Софи Тaубер-Арп. Дадаизмът поражда по време на Първата международна война и служи на своите почитатели като форма на митинг против жестокостта и враждебните дейности. Грифитс заимства орнаменти и палитри от колажите на Teuber-Arp – в сбирката аленото съжителства с бежово и черно, жълто и оранжево, бяло и кафяво. А силуетите са взаимствани от нейните кукли, основани за спектакъла „ Кралят на елените” – оттова и толкоз доста макси поли.

„ Първата галерия, която видях в Лондон след локдауна, беше на Софи Таубер-Арп и това, което разпознах в нейната работа – с изключение на обстоятелството, че беше жена, чиято работа беше забравена през последните четиридесет години – беше чувството за обединение на модернизъм и прагматизъм с това за приказна магия “, споделя Грифитс.

Първото, което притегля вниманието е белият цвят – въпреки че би било по-справедливо да назовем творбите на Teuber-Arp песимистично изкуство, в този случай сбирката, с помощта на ролята, отредена на белия цвят, по-скоро приказва за оптимистичното въодушевление на дизайнера през днешния ден. В другите култури този цвят символизира обезоръжаващо достойнство и в това време мощ и непорочност. Неслучайно точно бялото се смята за цвета на мира и положителното. В сбирката има изключително доста бели панталони – Грифитс предлага да играете с контраста и да ги комбинирате с черен топ или да се облечете в бяло от главата до петите.

Модата, както всяко изкуство, отразява времето, в което живеем, тъй че сходна отпратка като Teuber-Arp в мудборда на Грифитс е напълно разумна.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР