Колекция от мобилни телефони, описващи историята на устройството, стартира като

...
Колекция от мобилни телефони, описващи историята на устройството, стартира като
Коментари Харесай

Най-грозни, най-желани, почти 40-годишни - музей на мобилните телефони "отвори врати"

 mymotto
Колекция от мобилни телефони, описващи историята на устройството, започва като с повече от 2000 телефона, някои от които са още от 1984 година, споделя ДПА.

Основан от ветераните от сектора Бен Ууд и Мат Чатърли, музеят включва фотоси с висока разграничителна дарба и предистория за доста от " изложените " телефони.

Започва като персонална сбирка, основана от Ууд над 25 години, само че към този момент включва над 2100 устройства.

За да се означи началото, в Лондон се състоя специфична еднодневна галерия.

Ученици от локално главно учебно заведение посетиха събитието, с цел да се допрян дружно с Ууд и просветителния екип на музея до историята на мобилния телефон и смисъла му, продължава ДПА.
What a show! This amazing moment from our launch event last night - thanks for sharing

- MobilePhoneMuseum (@phone_museum)

Музеят се е договорил с мобилния оператор " Водафон " да е спонсор за пет години.

" Всичко стартира като буен план преди повече от 25 години, тъй че е извънредно вълнуващо да работим с " Водафон ", с цел да се появи музеят, и да забележим толкоз доста ветерани от промишлеността и други другарски настроени лица на ревюто ", сподели Ууд.

По думите му е " привилегия да можем да разпознаваме и да се любуваме на устройствата и хората с толкоз забележителен принос към света ".

Ууд показва като своя цел да се съхранява тази история и да се направи налична за всички, като стартираме Музея на мобилните телефони.

Музеят с изключение на предлага и дребна тематична сбирка -, подбрани от екипа.

Има и страница, където се насочва апел към всеки разполагащ с някой от (или други знакови, които не са в каталога) да ги подари или да помогне финансово. " Няма прекомерно огромно или прекомерно малко подаяние. Понякога хората ни изпращат един или два телефона, а в обособени случаи получаваме цели сбирки от над 100 телефона. "

"Няма друго откритие, за което да можем да си спомним в съвремието си, което да е оформило по този начин метода, по който живеем. От мобилни заплащания до гражданската публицистика, постоянно дейните обществени мрежи и опцията да се работи на всички места - мъчно е да се преувеличи смисъла на мобилния телефон. "
Бен Ууд,
съосновател на Музея на мобилните телефони

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР