Колекционирането на класически автомобили винаги е било хоби за хора

...
Колекционирането на класически автомобили винаги е било хоби за хора
Коментари Харесай

Нова мания: класически автомобили с електрическо сърце

Колекционирането на типичен коли постоянно е било занимание за хора с дълбоки джобове. Най-модерната наклонност, която набира скорост през последните години, усилва още повече нужните средства. И носи рецензии със себе си.

Въпреки това, изключително откакто принц Хари и брачната половинка му използваха електрически Jaguar E-Type на сватбата си, от ден на ден запалянковци трансформират старите си бензинови коли в електрически.Конверсията не е по никакъв начин евтина, а критиците също не са малко: те споделят, че премахването на истинския мотор и слагането на електромотор не е съвместимо с желанието на множеството притежатели да запазят наследството.

Желанието на притежателите на колите да им вдъхнат нов живот надвива. Слагането на електромотор прави автомобила по-лесен за потребление в всекидневието, като в това време понижава излъчванията. В последна сметка точно конверсията може да избави класическите коли посред желанието на управляващите в Европа да лимитират замърсяването на въздуха.

Някои не мислят за природата, а просто са привлечени и от голямата мощ. Електрическият Jaguar XK120 на Lunaz може да се похвали с 375 к.с. и 700 Nm, като доближава 100 км/ч за едвам 5 секунди. Цената на един сходен автомобил е астрономическите £350 хиляди Но компанията споделя, че търсенето непрестанно пораства.

Манията обгръща и запалянковците в Съединени американски щати. Jaguar-ът от сватбата на кралските особи струваше $380 хиляди, преди компанията да спре да ги създава. Но Майкъл Брийм, притежател на американската EV West, пресмята, че може да сътвори такава за към $100 хиляди

Това не е първият път в историята, в който притежатели на коли се пробват да отстранен бензиновия мотор и да сложат електромотор. През 70-те години в Съединени американски щати, когато в света бушуваше петролна рецесия и цените на бензина подскочиха към звездите, доста хора се опитваха да сложат мотори от електрокари в колите си, напомня Марк Дейвис, създател на Moment Motor Company, която се занимава с електрически конверсии.

Ето и три забавни конверсии:
Charge Cars Ford Mustang  Снимка 485495
Старите модели на Mustang не могат да се похвалят с положително ръководство, само че електрическата версия на английската Charge Cars трансформира това. Благодарение на батериите, които смъкват центъра на тежестта, техният модел може да се похвали с надалеч по-голяма резистентност в завоите.

Електрическият Mustang има и задвижване на всички колела, освен на заедните. Моделът коства $380 хиляди, като ще бъдат създадени 499 бройки.
Voitures Extravert Quinessenza  Снимка 485494
Porsche 911 и VW Beetle са измежду известните модели за преработка, частично и поради автентично разположения откъм гърба мотор с вътрешно горене, което прави смяната по-лесна.

Основателите на холандската Voitures Extravert също се насочват към паметното 911, опасявайки се, че стриктините ограничавания за нездравословните излъчвания значат, че класическите коли ще изчезнат от улиците.

Те оферират конверсии на модели от 60-те или 80-те години. С 58 kWh акумулатори моделите доближават 100 км/ч за 6 секунди и могат да се движат 400 км с един заряд.

Цената не е ниска: $300 хиляди, без да считаме разноските за автомобил-донор.
Volkswagen e-Beetle  Снимка 485493
След като вижда какъв брой сервизи обръщат внимание на Beetle, VW взема решение да влезе в играта със своя версия. Самата преработка се прави от eClassic, а немският колос дава обещание електрическа версия на Porsche 356.

e-Beetle употребява съставените елементи от добре познатия в София e-Up! с 82 к.с.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР